Connect with us

A HP kibővített szerverportfoliója elősegíti a szabványalapú számítástechnika fejlődését

Dotkom

A HP kibővített szerverportfoliója elősegíti a szabványalapú számítástechnika fejlődését

Az új HP Integrity és ProLiant 100 sorozatú szerverek, valamint Linux-fürtök kibővítik a HP piaci lehetőségeit.

A HP új Integrity és ProLiant szerverei, valamint fürtözött Linux-rendszerei tovább bővítik a vállalat lehetőségeit a feltörekvő piacokon és a hagyományos nagyvállalati ügyfelek körében. A növekvő vállalatok szükségleteire egyszerű megoldást nyújtó rendszerektől a műszaki környezetekben és nagyvállalati adatközpontokban használható nagy teljesítményű kiszolgálókig terjedő kínálattal a HP új mércét állít a 32 és 64 bites számítástechnikában.

Ennek érdekében a HP Itanium-alapú szerverválasztékát tovább bővítő, nagy teljesítményű és kis helyigényű négyprocesszoros HP Integrity rx4640, nyolcprocesszoros HP Integrity rx7620 és 16 processzoros rx8620 rendszereket vezetett be. A kis- és középvállalkozásoknak, illetve nagy teljesítményigényű műszaki számítástechnikai ügyfeleknek a HP ProLiant 100 sorozatú szervereket – köztük a sorozat első tagja, a HP ProLiant DL140 – szánja. A HP XC3000 és XC6000 Linux-fürtök magas teljesítményelvárásokat támasztó műszaki számítástechnikai ügyfeleknek áll a rendelkezésükre.

„A szerverpiacon megváltoztak a játékszabályok, és ez egyértelműen a HP-nek kedvez.” – jelentette ki Scott Stallard, a HP nagyvállalati tárolókért és szerverekért felelős alelnöke.

A megnövelt teljesítménynek, skálázhatóságnak, a magasabb rendelkezésre állásnak, az alacsonyabb TCO-nak és a több operációs rendszer támogatásnak köszönhetően töretlenül nő a HP Integrity rendszerek piaci népszerűsége. Nemrégiben például a CBS Broadcasting Inc., a CitiStreet, CompUSA Inc., a First Trust Corporation és a Home Shopping Network is ezt a családot választotta működése támogatására.

A HP élvonalbeli alkalmazásszoftver-fejlesztő partnerei és a szoftverágazat vezető vállalatai egyaránt támogatják főbb alkalmazáscsomagjaikkal a HP Integrity családot. Jelenleg közel 1.000 alkalmazás futtatható ezeken a szervereken HP-UX, Linux és Microsoft Windows Server 2003 operációs rendszerek alatt. 2004 közepéig terv szerint több száz új OpenVMS alkalmazással bővül a kínálat.

A kétprocesszoros szerverektől a 64 processzoros Superdome rendszerekig terjedő HP Integrity portfolió kiemeli az ipari szabványokra épülő innovációk előnyeit. A HP új középkategóriás rendszerei például határozottan maguk mögé utasítják az IBM és a Sun hasonló gépeit: akár kétszer akkora teljesítményt nyújtanak azonos processzorszám mellett.

Az ágazatban egyedül a HP Integrity szervercsalád képes mindhárom, széles körben használt operációs rendszert futtatni: a legnépszerűbb UNIX-operációs rendszerként számon tartott HP-UX 11i-t éppúgy, mint a Linuxot és a Microsoft Windows Server 2003-at. Jövőre az OpenVMS is felkerül a támogatott operációs rendszerek listájára.

A HP nemrégiben együttműködési és kompetenciahálózatot (HP Collaboration and Competency Network, HP CCN) hozott létre annak érdekében, hogy az új szabványok és technológiák a lehető legteljesebben kielégítsék az érintett szakmai csoportok igényeit. A HP CCN kiterjedt együttműködési fórum, amely az innovációk és tapasztalatok megosztására ösztönzi a HP-t, ügyfeleit és partnereit. A hálózat kezdetben az alábbi együttműködési területekre koncentrál: Linux Itanium processzoron (Gelato), számítási és adatfeldolgozási gridek, globális fájlrendszer Linuxhoz (Lustre), tudományos vizualizáció (Sepia), és Linux SMP skálázás.

A középkategóriás HP Integrity rx7620 és rx8620 szerverek már jelenleg is kaphatók. A munkacsoport kategóriájú HP Integrity rx4640 szerver szintén megvásárolható. A HP ProLiant DL140 várhatóan november közepén kerül az Egyesült Államok üzleteibe. A DL140 az ügyfél igénye szerint Windows, Red Hat, SuSE vagy United Linux operációs rendszerrel rendelhető. Jövő év elejétől ezt a modellt HP LC és XC fürtök node-jaként is kínálják. A HP XC6000 és XC3000 Linux fürtrendszerekre decemberi szállítással fogadnak el megrendelést.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő