Connect with us

Hirdetés

technokrata

Betiltott mobiltelefon kihangosító

Dotkom

Betiltott mobiltelefon kihangosító

A HTH Pécsi Iroda betiltotta a Haffner Kereskedelmi Kft. (1115 Budapest, Bartók Béla út 105.) által forgalomba hozott Car Baby AFC-308/308D mobiltelefon kihangosító készülék forgalomba hozatalát és forgalmazását.

A HTH Pécsi Iroda 2003. szeptember 24-én hivatalból indult piacfelügyeleti ellenőrzést végzett, mely során megállapította, hogy a Haffner Kereskedelmi Kft. által forgalmazott Car Baby AFC-308/308D típusú, autóban használható mobiltelefon kihangosító készülék forgalomba hozatala nem felel meg a rádióberendezésekről és a távközlő végberendezésekről, valamint megfelelőségük elismeréséről szóló 3/2001. (I.31.) MeHVM rendelet 6.§ első három bekezdésben foglalt követelményeknek, mivel a készülék nem rendelkezik megfelelőségi jelöléssel, magyar nyelvű megfelelőségi nyilatkozattal és nem tüntették fel, hogy mely országban történő használatra tervezték a készüléket.

Az ellenőrzés során mintavételezésre is sor került annak megállapítása végett, hogy a készülék csomagolásán feltüntetett működési frekvenciák (88,7 MHz és 106,4 MHz) valósak-e. A mintaként elszállított készülék frekvencia felhasználásának ellenőrző mérése megtörtént, a mért frekvencia az 1. csatorna esetén 88,685 MHz, a 2. csatorna esetén 106,423 MHz volt.

A Frekvenciasávok Nemzeti Felosztási Táblázatának megállapításáról szóló 284/2002. (XII.21.) Kormányrendelet H61 lábjegyzete alapján a 87,5—108 MHz sávban URH-FM rádió-műsorszóró állomások részére jelölhető ki frekvencia. A Car Baby AFC-308/308D típusú készülék esetében a felhasznált frekvencia használata Magyarországon nem megengedett.

A készülék megfelelőségi jelöléssel és megfelelőségi nyilatkozattal történő ellátása valamint a kezelési útmutatóban a felhasználás helyének megadása esetén forgalomba hozható, de Magyarországon nem használható!



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés