Connect with us

Hirdetés

technokrata

Toshiba merevlemezek: kicsiny méret, megnövelt kapacitás

Dotkom

Toshiba merevlemezek: kicsiny méret, megnövelt kapacitás

A távol-keleti cég tárolóeszközök fejlesztéséért felelős részlege bejelentette, hogy az alig 1,8 colos méretű merevlemezeknél sikerült jócskán megnövelni a kapacitást.

Az 1,8 colos mérettel bíró merevlemezeket a Toshiba kifejezetten a kis elektronikai eszközökbe szánja. A hitelkártya méretű háttértár a kéziszámítógépekben és a miniatűr noteszgépekben teljesíthet szolgálatot, ahol az átlagos noteszgépekben használt 2,5 colos winchester is nagynak számítana. A gyártó eddig 5, 10, 15 és 30 GB-os kapacitással bíró modelleket kínált a felhasználók számára, azonban a mostani bejelentés után már megvásárolhatók a 20 és 40 GB-os tárhellyel rendelkező eszközök is.

Már alkalmazásban is van az utóbbi két típus: az Apple iPod zenelejátszója ugyanis 20 és 40 GB-os háttértárral bír. Arra a kérdésre, hogy ebben az eszközben a Toshiba merevlemeze található-e, a cég képviselője titkos megegyezésekre hivatkozva nem adhatott igenlő választ, ám azt megjegyezte, hogy jelenleg ezen a piacon csak a Toshiba rendelkezik 40 GB-os kapacitású winchesterrel.

A gyártó azonban nincsen egyedül a piacon: a Hitachi a nyáron szállt be a felhasználók kegyeiért folytatott harcba egy 15 és egy 20 GB-os modellel (a Dell például Digital Jukebox hordozható zenelejátszójához ez utóbbi cég termékét alkalmazza). A verseny ugyan egyáltalán nem olyan kiélezett, mint például az asztali számítógépekbe szánt merevlemezek terén, ám az ilyen kicsiny eszközökre a kereslet is jóval kisebb.

Még kisebbet

Messze vannak még a határok a méret területén is: a Cornice nevű vállalat 1 colos merevlemezt kínál, mely maximálisan 1,5 GB-nyi adat tárolására képes. A termék iránt pedig tucatnyi cég mutat érdeklődést, közölte a gyártó.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés