Connect with us

Sun alapokra kerül a Shell távoli lakás-felügyeleti rendszere

Dotkom

Sun alapokra kerül a Shell távoli lakás-felügyeleti rendszere

A Java-technológiás távoli eléréssel a lakások tulajdonosai PC-ről vagy mobiltelefonról szabályozhatják a világítást, a hőmérsékletet, kamerákat és más berendezéseket.

A Shell a Sun szolgáltatásait és technológiáit választotta a Shell HomeGenie nevű új, integrált lakásfelügyeleti megoldásához. A Java technológiákra épülő Shell HomeGenie egyszerű, webes távoli hozzáférést fog biztosítani a háztartási rendszerekhez és eszközökhöz, a felhasználóknak csupán szélessávú Internet-kapcsolatra és egy kis kiegészítő készülékre (OSGi alapú lakossági átjáró) van szükség azok távoli – számítógépes vagy mobiltelefonos – működtetéséhez. Így gyakorlatilag bármikor és bármilyen webes számítógépről vagy mobiltelefonról kezelhetik azokat, amelyek rendelkeznek Internet-hozzáféréssel. A lakástulajdonosok szabályozhatják és beprogramozhatják például az otthoni hőmérsékletet a Shell HomeGenie Programmable Thermostat-tal, a lámpákat és bizonyos berendezéseket a Shell HomeGenie Power Switch (villanykapcsoló) segítségével, valamint figyelhetik a lakás bizonyos területeit, illetve képeket rögzíthetnek a mozgásérzékelőt is tartalmazó Shell HomeGenie Wireless Camera használatával.

A Sun a megoldáshoz a Sun Java Enterprise System szoftverelemeit, Sun Fire V240, Sun Fire V880 és Sun Fire V1280 szervereket, valamint a Sun StorEdge 3510 üvegszál-csatornás tárolótömböt biztosítja. Emellett a Sun Services a Shell-lel együttműködve tervezi és alakítja ki a platformot és megoldást, valamint a HomeGenie projekt technológiai pilotrendszereit. A Shell HomeGenie várhatóan 2004 elején lesz megvásárolható korlátozott körben. A megoldás ezenfelül számos ipari vásáron kerül kiállításra, így például a kaliforniai Long Beachben november 11-13 között tartandó 2003 őszi Electronic House Expón.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom