Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sun alapokra kerül a Shell távoli lakás-felügyeleti rendszere

Dotkom

Sun alapokra kerül a Shell távoli lakás-felügyeleti rendszere

A Java-technológiás távoli eléréssel a lakások tulajdonosai PC-ről vagy mobiltelefonról szabályozhatják a világítást, a hőmérsékletet, kamerákat és más berendezéseket.

A Shell a Sun szolgáltatásait és technológiáit választotta a Shell HomeGenie nevű új, integrált lakásfelügyeleti megoldásához. A Java technológiákra épülő Shell HomeGenie egyszerű, webes távoli hozzáférést fog biztosítani a háztartási rendszerekhez és eszközökhöz, a felhasználóknak csupán szélessávú Internet-kapcsolatra és egy kis kiegészítő készülékre (OSGi alapú lakossági átjáró) van szükség azok távoli – számítógépes vagy mobiltelefonos – működtetéséhez. Így gyakorlatilag bármikor és bármilyen webes számítógépről vagy mobiltelefonról kezelhetik azokat, amelyek rendelkeznek Internet-hozzáféréssel. A lakástulajdonosok szabályozhatják és beprogramozhatják például az otthoni hőmérsékletet a Shell HomeGenie Programmable Thermostat-tal, a lámpákat és bizonyos berendezéseket a Shell HomeGenie Power Switch (villanykapcsoló) segítségével, valamint figyelhetik a lakás bizonyos területeit, illetve képeket rögzíthetnek a mozgásérzékelőt is tartalmazó Shell HomeGenie Wireless Camera használatával.

A Sun a megoldáshoz a Sun Java Enterprise System szoftverelemeit, Sun Fire V240, Sun Fire V880 és Sun Fire V1280 szervereket, valamint a Sun StorEdge 3510 üvegszál-csatornás tárolótömböt biztosítja. Emellett a Sun Services a Shell-lel együttműködve tervezi és alakítja ki a platformot és megoldást, valamint a HomeGenie projekt technológiai pilotrendszereit. A Shell HomeGenie várhatóan 2004 elején lesz megvásárolható korlátozott körben. A megoldás ezenfelül számos ipari vásáron kerül kiállításra, így például a kaliforniai Long Beachben november 11-13 között tartandó 2003 őszi Electronic House Expón.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés