Connect with us

technokrata

Az F-Secure vírusvédelmi üzletága a legnagyobb európai növekedést érte el a III. negyedévben.

Dotkom

Az F-Secure vírusvédelmi üzletága a legnagyobb európai növekedést érte el a III. negyedévben.

Az F-Secure vírusvédelmi üzletága a legnagyobb európai növekedést érte el a III. negyedévben. A növekedés erős volt a vírusvédelem, kiváló az Internet-szolgáltatókkal kötött éves szolgáltatási szerződések, és mérsékelt a titkosítási megoldások eladása területén.

2003. harmadik negyedévében az F-Secure 10,1 millió euró bevételt könyvelt el pozitív, 0,8 millió euró működési eredmény mellett. A működési eredmény figyelemreméltó növekedést mutatott az előző év hasonló időszakának 0.3 millió euró negatív értékéhez képest.

Az eredmény 11 százalékos növekedést mutat az előző negyedévhez, és 5 százalékos növekedést 2002. harmadik negyedévéhez képest. A cég vírusvédelmi üzletága a legnagyobb európai növekedést érte el a III. negyedévben, mintegy 40 százalékos növekedéssel az előző év azonos időszakához képest.

A vírusvédelmi bevételek erős növekedést mutatnak: a harmadik negyedévben 32%-os, 2003. első kilenc hónapjában pedig 15%-os értéket. Az éves vírusvédelmi szolgáltatási szerződések száma továbbra is kitűnő növekedést mutat, és az ehhez kapcsolódó bevételek a harmadik negyedévben 153%-kal nőttek az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Az augusztusi ismétlődő globális vírusjárványok emelték az adatvédelmi fenyegetésekkel szembeni tudatosságot. Az újonnan alapított európai fogyasztói és kisvállalati csatornákat is felhasználva a Csoport minőségi termékei és piacvezető vírusvédelmi laboratóriuma segítette az eladásokat azokon a piacokon, ahol a vállalat termékei széles körben elérhetők. A csoport vírusvédelmi kutatócsapata – az FBI és a CERT szervezetekkel világszerte együttműködve – fontos szerepet játszott az igen jelentős veszélyforrást képező Sobig.F vírus letörésében.

A vásárlói elégedettség a már meglévő magas szintről még tovább emelkedett. A 24 országra kiterjedő, 4.282 ügyfél részvételével készült éves vásárlói elégedettségi felmérésben az F-Secure a következő osztályzatokat kapta (1-5-ös skálán): Az F-Secure vállalat: 4,31 (2002-ben az érték 4,27 volt); hajlandóság az F-Secure termékeinek ajánlására: 4,36 (2002-ben az érték 4,34 volt).

Az F-Secure Anti-Virus Client Security termék első ügyfélszintű bevezetése a kis- és középvállalati ügyfelek körében a 3. negyedév elején történt meg. A termék egy csomagban tartalmaz vírusvédelmi, email ellenőrzési, alapos tűzfal, behatolás-érzékelő és alkalmazásfelügyeleti megoldásokat, melyek központilag menedzselhetők. Ez a fajta megoldás elengedhetetlen a mindinkább gyakori Blaster típusú férgek megelőzésére, ahol a hagyományos vírusvédelem már nem elegendő. Az F-Secure Internet Gatekeeper web és email vírusvédelmi átjáró szintén bemutatásra került. E kettő termék megjelentetése a 2003-as év két legfontosabb termékbevezetése.

Az F-Secure Anti-Virus Client Security az Egyesült Királyságban megkapta a PC Plus Magazine „Editor´s Choice” (szerkesztői díj) elismerését. Ez volt a termék első megmérettetése.

„A partnercsatornákba és a minőségi, egyre összetettebb fenyegetéseket is elhárítani képes termékek fejlesztésébe eszközölt befektetéseink megfelelőnek bizonyultak. Ezekre alapozva folytatjuk üzletünk fejlesztését e kihívásokkal teli környezetben, és várakozásunk szerint forgalmunk az egész 2003-as évben pozitív egyenleget eredményez.” – mondta Risto Siilasmaa, az F-Secure Corporation elnök-vezérigazgatója.

A beszámolási időszak lezárását követő kulcsfontosságú események
Az időszak lezárását követően a csoport partnerkapcsolatot jelentett be a Czech Telecom (Cseh Köztársaság), a TDC Cable (Dánia) és a BlueCom (Norvégia) vállalatokkal. A csoport jelenleg 17 nyilvános Internet-szolgáltató partnerrel rendelkezik kilenc országban.

A csoport bejelentette az F-Secure Mobile Services platformot, amely automatikus, előfizetéssel elérhető vezetéknélküli védelmi szolgáltatás biztosítását teszi lehetővé egy szabadalmaztatott SMS frissítő mechanizmus alkalmazásával. Emellett bejelentette a teljes mértékben automatikus F-Secure Anti-Virus for Series 60 megoldást, amely transzparens valósidejű helyi védelmet biztosít a veszélyes tartalommal szemben, Symbian OS eszközökön.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp