Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Novell felvásárolja a Suse Linux-ot

Dotkom

A Novell felvásárolja a Suse Linux-ot

A Novell tovább növeli elkötelezettségét a nyílt forráskód iránt: az első olyan vállalat lesz, aki átfogó – asztali és szerver – Linux rendszereket kínál a vállalati felhasználóknak. Így a Novell lesz az egyetlen 1 milliárd dolláros cég, amely Linux disztribúcióval, és világszerte elérhető műszaki támogatással rendelkezik. Ennek következtében az ügyfelek világszerte elérhető műszaki támogatást kapnak a vállalati Linux megoldásokhoz egy olyan cégtől, mely több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik az operációs rendszerek területén. Emellett az IBM és a Novell tárgyalásokat folytat a Novell/Suse Linux kereskedelmi szerződés meghosszabbításáról az IBM eServer termékvonal támogatásához.

A Novell bejelentette, hogy szerződést kötött a Suse Linux, a világ egyik vezető Linux cégének felvásárlásáról. A Suse Linux nyílt forráskód területén szerzett tapasztalatára és a Novell világszínvonalú hálózati és személyazonosság-kezelési megoldásaira, támogatására, képzéseire és tanácsadási szolgáltatásaira építve a Novell a jövőben a Linux rendszereket és azok összes komponensét képes szállítani – a szerverektől az asztali gépekig –, és a szervezetek számára biztonságos, megbízható és kiforrott Linux alapokat tud biztosítani. A Novell 210 millió dollárnyi készpénzért vásárolja fel a Suse Linux-ot. A felvásárláshoz szükséges a hatóságok és a részvényesek engedélye. A Novell az első pénzügyi negyedév végére (2004. január) tervezi a felvásárlás befejezését.

A Suse Linux felvásárlása a Linux szerverek és munkaállomások területén vezető Ximian augusztusban történt felvásárlását követi, és azt mutatja, hogy a Novell továbbra is elkötelezett a Linux megoldások teljes termékskálájának kialakítása mellett. A Ximian és Suse Linux felvásárlás egyaránt erősíti a Novell elkötelezettségét a nyílt forráskód modell és a nyílt forráskód fejlesztői közösség támogatása mellett.

A Novell azt is bejelentette, hogy az IBM 50 millió dollárt kíván Novell elsőbbségi részvényekbe fektetni. Emellett a Novell és IBM tárgyal a jelenleg az IBM és Suse Linux közötti szerződés meghosszabbításáról a Suse Linux IBM eServer és középkategóriás termékein történő további támogatáshoz, valamint a SUSE LINUX termék- és marketingtámogatásáról. E szerződések akkor lépnek érvénybe, amikor a Suse Linux felvásárlása befejeződik.

A Novell Linux Services szolgáltatásokat kiegészítő Suse Linux ajánlatok
A Suse Linux a különböző szervezetek különböző igényeinek megfelelően a Linux szerver- és munkaállomás megoldások széles skáláját kínálja. A Suse Linux Enterprise Server 8 a közepes és nagy méretű cégek számára a legfontosabb hálózati szolgáltatásokat kínálja a kulcsszerepet betöltő környezetekhez szükséges magas fokú elérhetőséggel és skálázhatósággal.

A Suse Linux Európa vezető vállalati Linux cége. A Conectiva és Turbolinux kapcsolatoknak köszönhetően a Suse Linux vezető szerepet tölt be Latin-Amerikában és Ázsiában is. A Suse Linux az Egyesült Államokban és Észak-Amerikában is az egyik legnagyobb vállalati Linux szállító. A Novell kiterjedt globális értékesítési programjai, bevált és megbízható műszaki támogatási képességei, és a Novell és Suse Linux kapcsolatok olyan kulcsfontosságú partnerekkel, mint például az IBM, Oracle, SGI, Fujitsu-Siemens, Dell, Intel, AMD, SAP és HP, olyan üzleti környezetet biztosítanak, mely a Linux gyorsabb bevezetését segíti világszerte.

A Novell Linux stratégiája
A Suse Linux felvásárlása fontos lépés a Novell azon törekvésében, hogy felgyorsítsa a Linux vállalati bevezetését. A Novell 2000. elején kezdte a Linux rendszerekre készülő megoldások felépítését, amikor a legfontosabb technológiáját, az eDirectory címtárat Linux rendszerekre is elérhetővé tette. 2003. áprilisában a Novell bejelentette, hogy a NetWare operációs rendszerén futó összes szolgáltatást a jövőben futtathatóvá teszi NetWare és Linux kerneleken is, és a Novell teljes, világméretű műszaki támogatásával egészíti ki. Augusztusban a Novell felvásárolta a Ximiant, vezető Linux munkaállomás-felügyeleti megoldásait a Linux munkaállomások terjedésének segítése és a Microsoft .NET alkalmazások Linux rendszereken történő futtathatóságának biztosítása érdekében.

Szeptemberben a Novell bejelentette a Novell Nterprise Linux Services (NLS) nyilvános béta verzióját, egy olyan megoldásét, mely Suse Linux és Red Hat rendszereken futva hálózati szolgáltatásokat kínál Linux környezetben. Az IBM, HP és Dell egyaránt megvásárolta az NLS technológia licenceit ügyfeleinek történő továbbértékesítés céljából. A Suse Linux segítésével a Novell kibővíti kapcsolatát a teljes Linux megoldást kereső fejlesztők és független megoldásszállítók felé. A Novell mai bejelentése, a SUSE LINUX felvásárlása, tovább erősíti a Novell Linux kínálatát, mert a Novell a Linux platformot is képes lesz szállítani a jelenlegi szolgáltatások mellett.

A technológia mellett ez a felvásárlás tovább erősíti a Novell stratégiai elkötelezettségét a nyílt forráskód közösség mellett. A Suse Linux és Novell közössége nem egyszerűen teljes Linux szoftvermegoldásokat kínál, hanem világméretű csatornákat és iparági vezető partnerkapcsolatokat is. A létrejövő cég segíti egy olyan virágzó, globális nyílt forráskód gazdasági rendszer kialakulását, mely innovációt és választási lehetőséget kínál a fejlesztőknek, felhasználóknak és szervezeteknek egyaránt. A Novell határozottan elkötelezte magát a nyílt szabványok mellett, és folyamatosan végzi a meglévő nyílt forráskód kernel-fejlesztési tevékenységét. A támogatástól és fejlesztői erőforrásoktól az eseményekig és nyílt forráskód kernel projektek – például az XFree86, ReiserFS, KDE, GNOME és Mono – támogatásáig a Novell a nyílt forráskód közösség mellett áll.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés