Connect with us

technokrata

Xerox: harmadik negyedéves jelentés

Dotkom

Xerox: harmadik negyedéves jelentés

A Xerox beruházásai egyre inkább megtérülnek, ami a márka iránti kereslet növekedésének és az elmúlt időszakban megszerzett célpiaci részesedésnek köszönhető.

A Xerox Corporation közzétette harmadik negyedévi, részvényenként 11 centes nyereségre vonatkozó jelentését, amely egy újabb negyedévben jelent berendezések eladásából származó bevétel-növekedést. Mindez a nagyteljesítményű és színes irodai rendszerek növekvő értékesítésének, valamint a társaság fejlődő piacokon kifejtett aktívabb tevékenységnek köszönhető.

A berendezések értékesítéséből származó árbevétel 5%-kal nőtt a harmadik negyedévben, beszámítva egy 3 százalékpontos árfolyamnyereséget is. A Xerox értékesítése javuló tendenciát mutat a Xerox által definiált fejlődő piacokon is, ahol a berendezés értékesítés 33%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A harmadik negyedév összbevétele 3,73 milliárd dollár volt, ami 2%-os csökkenést jelent 2002 harmadik negyedéhez képest, beszámítva egy 3 százalékpontos árfolyamnyereséget is. A csökkenés oka a társaság régebbi, analóg technológiájából származó értékesítés utáni bevételeinek visszaesése, valamint kivonulása a kis irodai/otthoni berendezések üzletágából.

A társaság előirányzott növekedési területeiről – irodai és nagyteljesítményű digitális készülékek és értéknövelő szolgáltatások – származó harmadik negyedévi bevétel 6%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest, és mintegy 70%-át teszi ki a társaság bevételeinek.

A fekete-fehér nyomdaipari berendezések telepítése 14%-kal nőtt a harmadik negyedben, amely a Xerox iparágvezető DocuTech sorozatának köszönhető. A színes nyomdaipari berendezések eladása 8%-kal nőtt, itt vezető helyen állnak a Xerox DocuColor iGen3 és a DocuColor 6060 színes digitális nyomdagépek.

A 2003 első felére vonatkozó legutóbbi független ágazati jelentések szerint, az Egyesült Államokban és Európában megszerzett piaci részesedései alapján a Xerox továbbra is tartja első helyét mind a fekete-fehér, mind a színes kiadványkészítés/nyomtatás terén. Az elmúlt hónapban a Xerox piacvezető digitális színesnyomógép-sorozata kibővült a DocuColor 5252 piaci bevezetésével, amely 18%-kal gyorsabb elődjénél, de változatlan áron kapható.

Az irodai berendezések tekintetében a fekete-fehér digitális rendszerek telepítése 28%-kal nőtt a harmadik negyedévben, amely azzal magyarázható, hogy a kis- és közepes vállalkozások kereslete fokozódott a Xerox új, versenyképes árú digitális másolói és multifunkciós készülékei iránt. A multifunkciós irodai színes berendezések telepítése 49%-kal nőtt a Xerox DocuColor 3535, WorkCentre Pro 32 és WorkCentre Pro 40 színes termékeinek bevezetésével. Elért részesedését tekintve a Xerox 2003 első félévében megtartotta vezető pozícióját az Egyesült Államok és Európa piacain, a színes technológia növekvő szegmensében. A társaság a múlt hónapban bővítette irodai palettáját két új Phaser nyomtató és két további multifunkciós WorkCentre rendszer bevezetésével.

A harmadik negyedévi bruttó árrés 41,1% volt, ami megfelel a szezonális tendenciának. Az értékesítési, adminisztratív és általános költségek azonos szinten maradtak, a 3 százalékpontos árfolyam növekedés ellenére is.

A Xerox 67 millió dollár működési cash-flow-t jelentett a harmadik negyedévre, amely magában foglalja különböző nyugdíjalapjainak világviszonylatban 604 millió dolláros finanszírozását. A társaság globális likvid eszköz egyenlege 2,3 milliárd dollár volt szeptember 30-án.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle