Connect with us

Hirdetés

technokrata

SAP-IBM: csatlakozásra készülve

Dotkom

SAP-IBM: csatlakozásra készülve

Készüljünk együtt az EU csatlakozásra címmel hirdet regionális rendezvénysorozatot az SAP Hungary az IBM-mel karöltve.

Az SAP Hungary Kft. és az IBM Magyarországi Kft. regionális rendezvénysorozat keretén belül kívánja átadni az állami szektor képviselőinek mindazt az ismeretanyagot, amelyet hosszú évtizedek alatt ezen a területen szerzett. A szakmai nap célja, hogy rávilágítsanak olyan aktuális kérdésekre, melyekről bár sokat lehetett hallani az elmúlt egy évben, de ilyen koncentráltan, összefogottan, azok informatikai hátterét megvilágítva még nem.

Magyarország, az Európai Uniós csatlakozási szerződésének ratifikálásával eldöntötte, hogy 2004. május elsejével az Európai Unió teljes jogú tagja kíván lenni. Mindannyiunk alapvető érdeke tehát a dátumig megvalósítandó feladatok elvégzése, a követelmények betartása, hogy a magyar államigazgatás és a magyar gazdaság a lehető legfelkészültebben csatlakozhasson az európai integrációhoz.

A konferencia keretében szó lesz olyan kiemelt témák informatikai vonatkozásairól, mint az adózás, számvitel és bevételkezelés, határellenőrzés és vámügyintézés, elektronikus kormányzat, az EU támogatáspolitikája. Téma lesz a nyílt forráskód, a Linux, működő rendszerek példaként való bemutatása által.

„Mivel az EU csatlakozás közvetve vagy közvetlenül hatással lesz valamennyi magyar és nemzetközi vállalkozásra, és valamennyi magyar állampolgárra, úgy gondoljuk különleges szerepe lesz azoknak a vállalkozásokra, állami szerveknek, amelyek ismerik az EU játékszabályait. Rendezvényünk ebben kíván segítséget nyújtani.” – mondta Nagyszegi Péter, az SAP Hungary államigazgatási üzletágának vezetője.

Nem kétséges, hogy nem csak a felkészülés, de az első évek tagsági viszonyának sikere is nagymértékben az államigazgatási szféra felkészültségének függvénye. Egyrészt ezek a szervezetek fogják fel és közvetítik az integrációs hatásokat, másrészt az országos intézményrendszerek felkészültsége erőteljes és mély hatást gyakorol a feladati- kapcsolati hálójukon keresztül mind a lakosságra, mind a hazai mind multinacionális vállalatokra. Ez a hatás messze túlmutat a gazdasági tevékenységen és talán a sikeres csatlakozás legalapvetőbb feltételét, a társadalmi integrációs képességet és hajlandóságot teremtheti meg.

„Az Unióba való belépés a társaságok, állami szervek, vállalkozások mindennapi életébe nem kis változtatásokat generál a jövőben. Számos olyan gazdasági és társadalmi kérdést felvet a közelgő csatlakozás, melyek megbízható és integrált informatikai támogatás és infrastruktúra nélkül nem biztosíthatóak.” – tette hozzá Gögge Péter, a kormányzati szektor közép-kelet-európai vezetője az IBM üzleti tanácsadás üzletágban.

A zártkörű rendezvénysorozat magyarországi állomására 2003. november 6-án érkezik a Le Meridien szállóba.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés