Connect with us

technokrata

A Microsoft közzétette első negyedéves pénzügyi adatait

Dotkom

A Microsoft közzétette első negyedéves pénzügyi adatait

A fogyasztói és kiszolgálói termékek iránti erős kereslet hatására nőtt az árbevétel.

A Microsoft Corporation közzétette, hogy a 2003. szeptember 30-ával zárult negyedévben 8,22 milliárd dollár árbevételre tett szert, ami a múlt év hasonló időszakában elért 7,75 milliárd dollárhoz képest hat százalékos növekedést jelent. Az első negyedéves eredmény 3,15 milliárd dollárra rúgott, szemben az előző évi 3,03 milliárd dollárral. A 2004-es pénzügyi év első negyedévében a nettó eredmény 2,61 milliárd, az egy részvényre eső nyereség pedig 0,24 dollár volt, mely magában foglalja a részvényesek kárpótlására fordított összesen 680 millió, egy részvényre vetítve pedig 0,06 dollár adózás utáni költséget. Az előző év hasonló időszakának nettó eredménye 2,04 milliárd, az egy részvényre eső nyereség pedig 0,19 dollár volt, mely magában foglalt a beruházások értékcsökkentése miatt levont összesen 291 millió, egy részvényre vetítve pedig 0,03 dollár adózás utáni költséget, valamint a részvényesek kárpótlására fordított összesen 702 millió, egy részvényre vetítve pedig 0,06 dollár adózás utáni költséget. A költségek valós értéken való elszámolását előíró SFAS 123 rendelet értelmében az előző évi működési eredmény, a nettó eredmény és az egy részvényre eső nyereség visszamenőleges hatállyal módosítva lett.

Az iskolakezdésnek köszönhetően nagy kereslet mutatkozott a számítógépek iránt, ami a vártnál nagyobb árbevételt eredményezett az ügyfélprogramok szegmensében. Az MSN is újabb erős negyedévet zárt, melynek hajtóerejét a több mint 50%-kal bővülő hirdetési árbevétel adta, míg az otthoni és szórakoztató termékek árbevétele 20%-kal nőtt, főként a sikeres Xbox akciónak köszönhetően. A mobil és beágyazott eszközökből befolyt árbevétel 53 millió dollárra nőtt, a Windows Mobile, a MapPoint és a Windows Embedded termékeknek köszönhetően. Emellett az AT&T Wireless ezen a héten bejelentette az első Windows Mobile alapú Smartphone telefon, a Motorola MPx200 megjelenését Észak-Amerikában.

A kiszolgálók és az eszközök forgalma 15%-kal, 1,87 milliárd dollárra nőtt az előző év hasonló időszakához képest. A Windows Server, a Microsoft SQL Server és a Microsoft Exchange mind kétszámjegyű növekedést produkált, köszönhetően annak, hogy egyre több vásárló áll át a csúcskategóriájú Enterprise Edition verziókra. A termék megjelenését követő azonos idő alatt kétszer annyi Windows Server 2003 licenc kelt el, mint Windows 2000 Server licenc. A több mint 120 millió munkahelyen használt Exchange továbbra is a legnépszerűbb üzenetkezelő rendszer a vállalatok körében.

A Microsoft ezen a héten jelentette be az új Office Rendszert, amelynek része a teljesen átalakított Outlook, emellett beépített XML-szolgáltatásokat és új alkalmazásokat tartalmaz, mint például a Microsoft Office InfoPath, a Microsoft Office OneNote és a Microsoft Office Live Communications Server szoftvert.

Üzleti kitekintés

  • A menedzsment a következő adatokat várja a 2003. december 31-ével záródó negyedévben (beleértve a részvényesek kárpótlásának a költségeit is a SFAS 123 előírás értelmében):

  • A bevétel 9,7 és 9,8 milliárd dollár között lesz.
  • Az üzemi eredmény 3,2 és 3,3 milliárd dollár között lesz, ideértve a részvényesek kárpótlására fordított körülbelül 1,0 milliárd dollár költséget.
  • Az egy részvényre eső nyereség 0,23–0,24 dollár lesz, ideértve a részvényesek kárpótlására fordított körülbelül 0,06 dollár költséget.

A menedzsment a következő adatokat várja a 2004. június 30-ával záródó teljes pénzügyi évre (beleértve a részvényesek kárpótlásának a költségeit is a SFAS 123 előírás értelmében):

  • A bevétel 34,8 és 35,3 milliárd dollár között lesz.

  • Az üzemi eredmény 11,4 és 11,7 milliárd dollár között lesz, ideértve a részvényesek kárpótlására fordított körülbelül 4,0 milliárd dollár költséget.
  • Az egy részvényre eső nyereség 0,86–0,88 dollár lesz, ideértve a részvényesek kárpótlására fordított körülbelül 0,24 dollár költséget.

A decemberrel záruló negyedévre és a teljes pénzügyi évre közölt, a részvényesek kárpótlására vonatkozó becslések nem tartalmazzák a részvényopció-átruházási programból eredő esetleges plusz költségeket.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp