Connect with us

technokrata

A HP-nál növekszik a virtuális tároló termékcsalád üzleti értéke

Dotkom

A HP-nál növekszik a virtuális tároló termékcsalád üzleti értéke

Új funkciókkal és szolgáltatásokkal bővítik az üzletmenet folytonosságot, egyszerűsítik a menedzsmentet és teszik magasra a mércét a virtuális adattárolás terén.

A HP kibővített funkciókról és szolgáltatásokról számolt be a HP StorageWorks Enterprise Virtual Array (EVA, Nagyvállalati Virtuális Tömb) termékcsaládon belül, amelyek egyszerűsített kezelést, megnövelt rendelkezésre állást, jobb elérhetőséget és nagyobb rugalmasságot biztosítanak az ügyfelek, különböző elemekből (NAS, SAN, DAS és más gyártók által forgalmazott) felépülő tárolókörnyezeteihez.

A HP adaptív vállalati stratégia a HP StorageWorks EVA3000 és EVA5000 rendszerből álló EVA családra alapozva a tárolókapacitás jobb kihasználására, az egyszerűbb kezelésre, és a tároló környezetek adatainak jobb elérhetőségére kialakított virtualizációs technológiájával szorosabbra fűzi az üzleti és az informatikai részlegek közötti kapcsolatokat.

Az üzletmenet zavartalan folytonossága és a tárolókapacitás bővített kezelése
A HP a StorageWorks Continuous Access EVA (folyamatos elérésű EVA) 1.1 verziója segítségével megkönnyítette az üzletmenet folytonosságát és kibővítette a tárolókapacitás kezelését. E szoftver valós idejű távoli replikációt végez HP StorageWorks EVA rendszerek között, amivel elősegíti az ügyfél adatainak védelmét, és katasztrófa esetén is biztosítja az üzletmenet folytonosságát.

A kibővített folyamatos elérésű EVA képességei többek között a következők:

  • EVA3000 támogatás: az EVA3000, valamint az EVA3000 és az EVA5000 közötti együttműködés támogatásával kiterjeszti a HP replikációs képességeit az EVA termékcsoport másik tagjára is, így egyszerűen használható a fiók és a távoli helyek közötti replikáció.
  • Aszinkron replikáció: a HP szoftvernek – a moduláris tömbök között egyedülállóan – olyan erőteljes aszinkron replikációs képességei vannak, amilyenekkel korábban csak a csúcsteljesítményű tömbök esetében lehetett találkozni. Ez a funkció nagy távolságú replikáció és katasztrófa utáni visszaállítási alkalmazások használatát teszi lehetővé.

  • Bővített méretezhetőség: a folyamatos elérésű EVA most már kétszer annyi adat replikációjára képes egy vagy több távoli helyszín között, így a tárolókapacitás még nagyobb léptékű központosítását teszi lehetővé.

A HP ezen kívül új terméket vezetett be az EVA rendszerek kezelésére, amely teljes adattároló hálózat (Storage Area Network, SAN) figyeléssel bővíti az EVA tömbkezelési funkcióit, és szoros integrációt biztosít a HP OpenView Storage Area Management (HP OpenView Adattároló kezelés) programcsomaggal. A HP OpenView Storage Operations Manager (HP OpenView tárolóműveleti kezelő) átfogó és központosított tömb- és SAN kezelő megoldást nyújt. A termék segítségével a felhasználók egy vezérlőkonzolon szervezhetik, konfigurálhatják, jeleníthetik meg és figyelhetik a tárolóikat, továbbá ugyanonnan oszthatják el az EVA rendszerek, szalagos eszközök, hálózathoz csatlakozó (NAS) tárolóeszközök, közvetlenül csatlakozó (DAS) tárolóeszközök, infrastruktúrák és heterogén tárolóeszközök kapacitását.
Az ügyfél EVA rendszerének és a különböző SAN-alapú tárolóeszközök egy ablakon belüli megjelenítése javítja a hatékonyságot, egyszerűsíti a tárolás összetettségét és csökkenti a költséget, valamint növeli a tárolókapacitás kihasználását és a teljesítményt. Az ügyfeleknek további segítséget nyújt az, hogy a bonyolult tárolóeszköz kezelés és az adminisztrációs költségek visszaszorítása, valamint a szabványokra épülő technológia elterjedésének gyorsítása érdekében a bővített HP StorageWorks EVA rendszerek támogatják a Storage Networking Industry Association (Hálózati Tárolás Iparszövetsége www.snia.org) Storage Management Interface Specification (SMI-S, Tárolóeszköz-kezelési Felület Specifikációja) 1.01 verzióját.

Jobb elérhetőség és nagyobb rugalmasság
Az új HP StorageWorks EVA szolgáltatáskínálata egyszerű, egyúttal gyorsan üzembe helyezhető hardver- és szolgáltatás együtteseket kínál, amelyek hosszú távon biztosítanak kiforrott EVA adattároló platformot. Az új ajánlatok lerövidítik a termeléshez szükséges időt és biztosítják az ügyfelek adatainak folyamatos elérhetőségét. Az új szolgáltatások között a következőket találhatjuk:

  • Proactive Service Solution for EVA5000 (önálló szolgáltatási megoldás az EVA5000 rendszerhez): személyre szabott szolgáltató programcsomag, amely többek között az Instant Support Enterprise Edition (azonnali támogatás – nagyvállalati kiadás) automatikus értesítését, folyamatosan elérhető éves műszaki értékeléseket, és önálló és változáskezelési folyamatokat tartalmaz, amelyek mindegyikét úgy tervezték meg, hogy optimális elérhetőséget és teljesítményt nyújtsanak. Ez különösen azoknak az ügyfeleknek ajánlott, akik kiegészítő intézkedésekkel kívánják megelőzni a problémákat (várhatóan 2004 első negyedévében lesz elérhető EVA3000 rendszeren).

  • Enhanced Proactive Service Solution for EVA5000 (bővített önálló szolgáltatási megoldás az EVA5000 rendszerhez): ez a gyors, éles rendszerbeli üzembe helyezés, illetve az EVA új vagy már meglévő SAN-hálózatba integrálásának a szem előtt tartásával kialakított szolgáltatás a Proactive Service Solution összes szolgáltatását, valamint a megfelelő méretezésű HP SAN Solution Services szolgáltatásait nyújtja (várhatóan 2004 első negyedévében lesz elérhető EVA3000 rendszeren).
  • Foundation Service Solution (alapszolgáltatás): minden EVA3000 és EVA5000 rendszerben meglévő alapszolgáltatás, amely üzembe helyezési szolgáltatásokat, három éven keresztül a hét minden napján napi 24 órás, négy órán belüli helyszíni hardvertámogatási szolgáltatást, valamint telefonos szoftvertámogatást és frissítéseket tartalmaz a virtuális vezérlőhöz.

Új kiépítési lehetőségek
A HP új kiépítési lehetőségeket is bejelentett, amelyeknek köszönhetően az ügyfelek rugalmasabban választhatják ki a gyárilag integrált megoldások közül a saját céges környezetüknek leginkább megfelelőt. Az EVA3000 jelenleg négyféle integrált „független csomag” konfigurációban kapható. Mindegyik csomagban két HSV100 vezérlő, két Fibre Channel meghajtóház és nyolc-tizenhat, csomagtól függő méretű és sebességű integrált Fibre Channel merevlemez található.

Ezen kívül valamennyi csomagot gyárilag az ügyfél által kiválasztott (22U, 36U vagy 42U méretű) EVA szekrényhez, illetve (25U, 33U vagy 41U méretű) rack system/E típusú polcos szekrényrendszerhez igazítják. A konfigurált megoldások a legnépszerűbb, több forgalmazó által forgalmazott operációs rendszereket és az adatközpontok pontos elérhetőségi bővítéseit, többek között a többszörös elérési útvonal technológiát és a fürtözést is támogatják.

A bővített EVA kínálat, a kiterjesztett szolgáltatások és a gyárilag előre konfigurált csomagok azonnal elérhetők a HP-n és csatornakapcsolatban álló partnerein keresztül.

Az áprilisban megjelent HP StorageWorks EVA3000 nagyvállalati szintű funkciókat tett elérhetővé a középkategóriájú piacon. A szállítás első negyedévében az EVA3000 szállítások tették ki a második negyedév összes EVA szállításának 46 százalékát, illetve a második negyedév összes bevételének 15 százalékát.

Az EVA5000, a HP első számú „virtuális” RAID megoldása 2002 negyedik negyedévétől 2003 első negyedévéig 58 százalékos bevételnövekedést és 81 százalékos éves növekedést mutatott. A VersaStor technológiának köszönhetően mindkét megoldás teljesíti azokat az alkalmazásonként eltérő, nagysebességű tranzakcióbevitelre és -kivitelre, megabájtos nagyságrendű teljesítményre, zökkenőmentes kapacitásbővítésre és egyszerűsített tárolóeszköz-kezelésre vonatkozó követelményeket, amelyeknek a célja a jobb tárolókapacitás felhasználás és átméretezhetőség elérése.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle