Connect with us

Feltörték a Moszad webhelyét

Dotkom

Feltörték a Moszad webhelyét

Az izraeli titkosügynökség ˝alkalmazottakat˝ toborozó weboldalát feltörték; az ezért felelős(nek tartott) hackert a hatóságok őrizetbe vették, közölték jeruzsálemi források.

Egy nem azonosított 23 éves izraelit tartóztattak le azzal a váddal, hogy feltörte a Földközi-tenger keleti partjainál fekvő ország titkosügynökségének webhelyét, közölte az Izraeli Rádió. Az értesülések szerint már vád alá helyezték a fiatalembert egy jeruzsálemi bíróságon; ám ezt hivatalosan sem a Miniszterelnöki Hivatalból, sem az Igazságügyi Minisztériumból nem kívánta senki sem kommentálni.

A szervezet egyébként csak a közelmúltban vált kicsit nyitottabbá a világ felé. Még pár éve is csak úgy lehetett bekerülni a tevékenységét titkosan folytató Moszad sorai közé, ha oda meghívták a leendő ügynököt. Ezzel szemben a nemrég feltört weblap már azt a célt szolgálta, hogy ˝bárki˝ előtt megnyílhasson a szervezet, ha érez magában elegendő kvalitást ilyen típusú feladatok ellátásra.

Jelentkezni akart a hacker

Visszatérve a betöréshez: a jelentés szerint a vád képviselője azt hozta fel a bíróságon, hogy a rendszerbe illegálisan bejutó szánt szándékkal követte el tettét, amit egyébként egy szakértő is megerősített. A védelem nem tagadja annak tényét, hogy a fiatalember próbálkozott volna, ám mindezt azzal indokolták, hogy a szervezetbe jelentkezni vágyó fiatal izraeli csak biztos akart lenni afelől, hogy a magáról elküldött információk biztonságban vannak. Egyben kritizálták a titkosügynökség módszerét is, miszerint az esetet követően a bíróságra vezetett az út ahelyett, hogy több gondot fordítanának a webhely biztonságának ellenőrzésére.

Az ügyben felkért szakértő úgy nyilatkozott, hogy a Moszad webhelye ellen nap mint nap több száz betörési kísérlet irányul, ám ezek zöme Izrael határain kívülről érkezik. A fiatalembernek mégis sikerült bejutnia a rendszerbe, bár igaz, az ott talált információkat nem tudta megfejteni (és így felhasználni).Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő