Connect with us

Hirdetés

technokrata

Feltörték a Moszad webhelyét

Dotkom

Feltörték a Moszad webhelyét

Az izraeli titkosügynökség ˝alkalmazottakat˝ toborozó weboldalát feltörték; az ezért felelős(nek tartott) hackert a hatóságok őrizetbe vették, közölték jeruzsálemi források.

Egy nem azonosított 23 éves izraelit tartóztattak le azzal a váddal, hogy feltörte a Földközi-tenger keleti partjainál fekvő ország titkosügynökségének webhelyét, közölte az Izraeli Rádió. Az értesülések szerint már vád alá helyezték a fiatalembert egy jeruzsálemi bíróságon; ám ezt hivatalosan sem a Miniszterelnöki Hivatalból, sem az Igazságügyi Minisztériumból nem kívánta senki sem kommentálni.

A szervezet egyébként csak a közelmúltban vált kicsit nyitottabbá a világ felé. Még pár éve is csak úgy lehetett bekerülni a tevékenységét titkosan folytató Moszad sorai közé, ha oda meghívták a leendő ügynököt. Ezzel szemben a nemrég feltört weblap már azt a célt szolgálta, hogy ˝bárki˝ előtt megnyílhasson a szervezet, ha érez magában elegendő kvalitást ilyen típusú feladatok ellátásra.

Jelentkezni akart a hacker

Visszatérve a betöréshez: a jelentés szerint a vád képviselője azt hozta fel a bíróságon, hogy a rendszerbe illegálisan bejutó szánt szándékkal követte el tettét, amit egyébként egy szakértő is megerősített. A védelem nem tagadja annak tényét, hogy a fiatalember próbálkozott volna, ám mindezt azzal indokolták, hogy a szervezetbe jelentkezni vágyó fiatal izraeli csak biztos akart lenni afelől, hogy a magáról elküldött információk biztonságban vannak. Egyben kritizálták a titkosügynökség módszerét is, miszerint az esetet követően a bíróságra vezetett az út ahelyett, hogy több gondot fordítanának a webhely biztonságának ellenőrzésére.

Az ügyben felkért szakértő úgy nyilatkozott, hogy a Moszad webhelye ellen nap mint nap több száz betörési kísérlet irányul, ám ezek zöme Izrael határain kívülről érkezik. A fiatalembernek mégis sikerült bejutnia a rendszerbe, bár igaz, az ott talált információkat nem tudta megfejteni (és így felhasználni).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés