Connect with us

technokrata

Drasztikus spamfogyás várható?

Dotkom

Drasztikus spamfogyás várható?

A Sendmail technológiája felelős az Internet e-mailforgalmának körülbelül 60 százalékáért – a szervezet megállapodott egy spamszűrő eszközöket fejlesztő céggel.

Nemrég írtunk arról, hogy a Cloudmark és a Zone Labs közötti megállapodás értelmében a népszerű Zonealarm tűzfalban is található már spamvédelem. A kéretlen e-maileket kezelő eszközök fejlesztésével foglalkozó cég a Sendmaillel is egyezséget kötött, melynek értelmében ez utóbbi számára biztosítja a nem kívánt digitális levelek szűrését. Ez már csak azért is fontos, mert a Sendmail az internetes e-mailforgalom nagy részéért felelős; például a Fortune magazin által legnagyobbnak tartott első 1000 vállalat 90 százaléka a szervezet szoftverét használja hálózatain.

Természetesen a Sendmail eddig sem működött spamvédelem nélkül, ám a korábbi Elron Software-től a megegyezés révén most megválnak. Ennek legfőbb oka a Cloudmark termékeiben rejlő nagyobb hatékonyság, mely révén a Sendmail vezetői úgy vélik, hogy a következő évben bevételeik közel 50 százalékos növekedést fognak produkálni. Ezt a választást egyébként nem hasraütés-szerűen hozták meg: 42 antispam szoftverterméket teszteltek hosszú hónapokon keresztül, és ezen a szigorú rostán tudott első lenni mind teljesítmény mind hatásfok tekintetében a Cloudmark megoldása.

Kaliforniai illetőségű a Cloudmark nevéhez fűződik a SpamNet létrehozása. Ez a szolgáltatás bárki számára ingyenesen vehető igénybe, használatával szűrésre kerülnek a beérkező levelek között megbúvó kéretlen e-mailek. A szolgáltató szerint az ilyen küldemények körülbelül 75 százalékát képes kiszűrni a SpamNet.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp