Connect with us

technokrata

A Kyocera erősít a mobiltelefon-gyártás területén

Dotkom

A Kyocera erősít a mobiltelefon-gyártás területén

Átszervezés és javuló profit várakozások a Kyoceránál.

Az első félévben 6 százalékkal csökkent a japán Kyocera Corporation elektronikus alkatrészeket, berendezéseket és készülékeket gyártó konszern nyeresége. A visszaesést a mobiltelefonok kiszállításának késedelmei, a forgalom esése, és az amerikai részlegénél végrehajtott készletveszteség-leírás okozza.

A Kyocera profiltisztítás keretében tevékenységének súlypontját az elektronikai alkatrészek gyártására, valamint az amerikai mobiltelefon-gyártásra akarja helyezni. A vállalat jelenleg az integrált áramkörök kerámiacsomagolásának legnagyobb gyártója a világon. Termékpalettája a napelemektől a lézernyomtatókon keresztül a digitális kamerákig és mobiltelefonokig terjed, de van például szállodája is Japán déli, Kyushu szigetén.

A cég csoportszintű tiszta nyeresége 15,75 milliárd jen (145,2 millió dollár) lett a szeptemberrel zárult első pénzügyi félévében az egy évvel korábbi 17,13 milliárd jen helyett. A hír ennek ellenére kedvezőnek bizonyult, hiszen a Kyocera az elmúlt hónapban első féléves nyereségének 41 százalékos visszaesését valószínűsítő profitfigyelmeztetést adott ki.

A nyereség romlását elsősorban a mobiltelefon kiszállítások csökkenése és az új digitális fénymásoló típusok bemutatásában elszenvedett késedelem idézte elő. A másik fő ok a legfontosabb nyersanyag, a tantál készleteinek csökkenése miatt végrehajtott, 85 millió dolláros készletérték-leírás volt amerikai kondenzátorgyártó leányvállalatánál, az AVX Corporationnál, ami nélkül a nyereség növekedett is volna az előző évihez képest.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle