Connect with us

technokrata

Lumix 2003 digitális fotókiállítás a Magyar állami operaházban

Dotkom

Lumix 2003 digitális fotókiállítás a Magyar állami operaházban

Sikeresen zárult a Magyar Fotóművészek Szövetsége és a Magyar Fotóriporterek Társasága által meghirdetett Lumix 2003 Digitális Fotópályázat. A nyertes képek és a legjobbnak ítélt további több mint 70 kép megtekinthető a Magyar Állami Operaház előcsarnokában 2003. október 31. és november 10. között, minden nap délelőtt 11 órától.

Második alkalommal került megrendezésre a Lumix Digitális Fotópályázat, melyet ezúttal a Magyar Fotóművészek Szövetsége és a Magyar Fotóriporterek Társasága hirdetett meg a Panasonic Magyarország Kft. támogatásával. A pályázat szeptember 15. és október 15. között zajlott.

A rendezvény azért is egyedülálló, mert ez az első alkalom, hogy a szakma két legrangosabb szervezete együtt szervezett kiállítással egybekötött fotópályázatot. A pályázat célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a digitális fotózásban rejlő lehetőségekre és teret adjon az alkotók egyéni és szakmai kibontakozásának.

A pályázatok értékeléséről és a díjak odaítéléséről neves fotóművészekből álló zsűri döntött, melynek tagjai: Keleti Éva, Pólya Zoltán, Vinnay Péter és Zsigmond Gábor voltak.
A tavalyi számot meghaladva több mint 5.100 pályaműből választotta ki a zsűri a díjnyertes képeket, és azt a 75 képet, melyek kiállításra kerülnek.

A Lumix díjat, az 500.000 Ft értékű szabadon felhasználható ösztöndíjat Nagy Norbert nyerte „Tihanyi vihar” című képével. A kategóriagyőztesek egy-egy Panasonic Lumix DMC-FZ2 típusú digitális fényképezőgépet kaptak.

Az egyes kategóriák nyertesei:

 • „Úton”- Teknős Miklós Vatikán című képe
 • „Arcjáték”- Krajcsó László Koldus az aluljáróban című képe
 • „Az élő környezet”- Kallus György A megkerült bárány című sorozatképe.

  A díjak átadására október 31-én a Lumix 2003 Digitális Fotókiállítás megnyitó rendezvényén került sor, a Magyar Állami Operaházban.

  Más digitális fotópályázatokhoz képest rendhagyó módon, a nyertes képeket ezúttal nem csak az Interneten lehet megtekinteni, hanem plazmaképernyőkön is bemutatásra kerülnek a Magyar Állami Operaház előcsarnokában, október 31. és november 11. között. • Szólj hozzá!

  További Dotkom

  Technokrata a Facebookon

  Népszerű

  Hirdetés

  Tipp

  LifeStyle