Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lumix 2003 digitális fotókiállítás a Magyar állami operaházban

Dotkom

Lumix 2003 digitális fotókiállítás a Magyar állami operaházban

Sikeresen zárult a Magyar Fotóművészek Szövetsége és a Magyar Fotóriporterek Társasága által meghirdetett Lumix 2003 Digitális Fotópályázat. A nyertes képek és a legjobbnak ítélt további több mint 70 kép megtekinthető a Magyar Állami Operaház előcsarnokában 2003. október 31. és november 10. között, minden nap délelőtt 11 órától.

Második alkalommal került megrendezésre a Lumix Digitális Fotópályázat, melyet ezúttal a Magyar Fotóművészek Szövetsége és a Magyar Fotóriporterek Társasága hirdetett meg a Panasonic Magyarország Kft. támogatásával. A pályázat szeptember 15. és október 15. között zajlott.

A rendezvény azért is egyedülálló, mert ez az első alkalom, hogy a szakma két legrangosabb szervezete együtt szervezett kiállítással egybekötött fotópályázatot. A pályázat célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a digitális fotózásban rejlő lehetőségekre és teret adjon az alkotók egyéni és szakmai kibontakozásának.

A pályázatok értékeléséről és a díjak odaítéléséről neves fotóművészekből álló zsűri döntött, melynek tagjai: Keleti Éva, Pólya Zoltán, Vinnay Péter és Zsigmond Gábor voltak.
A tavalyi számot meghaladva több mint 5.100 pályaműből választotta ki a zsűri a díjnyertes képeket, és azt a 75 képet, melyek kiállításra kerülnek.

A Lumix díjat, az 500.000 Ft értékű szabadon felhasználható ösztöndíjat Nagy Norbert nyerte „Tihanyi vihar” című képével. A kategóriagyőztesek egy-egy Panasonic Lumix DMC-FZ2 típusú digitális fényképezőgépet kaptak.

Az egyes kategóriák nyertesei:

  • „Úton”- Teknős Miklós Vatikán című képe
  • „Arcjáték”- Krajcsó László Koldus az aluljáróban című képe
  • „Az élő környezet”- Kallus György A megkerült bárány című sorozatképe.

    A díjak átadására október 31-én a Lumix 2003 Digitális Fotókiállítás megnyitó rendezvényén került sor, a Magyar Állami Operaházban.

    Más digitális fotópályázatokhoz képest rendhagyó módon, a nyertes képeket ezúttal nem csak az Interneten lehet megtekinteni, hanem plazmaképernyőkön is bemutatásra kerülnek a Magyar Állami Operaház előcsarnokában, október 31. és november 11. között.



  • Szólj hozzá!

    További Dotkom

    Hirdetés

    Népszerű

    Hirdetés

    Technokrata a Facebookon

    Hirdetés

    IoT-Magazin.hu

    Hirdetés

    Kütyük

    LG

    Smart home

    Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

    2024. március 20. szerda

    Office

    Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

    2024. március 13. szerda

    Smart home

    Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

    2024. február 28. szerda
    Hirdetés

    Dotkom

    Műszaki-Magazin.hu

    Hirdetés