Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Pannon GSM komolyzenei album kiadását támogatta

Dotkom

A Pannon GSM komolyzenei album kiadását támogatta

Megjelent a Danubia Ifjúsági Szimfonikus Zenekar első lemeze.

Október 31-én mutatták be a Danubia Ifjúsági Szimfonikus Zenekar első lemezét, amely a Warner Music Hungary gondozásában, a Pannon GSM támogatásával jelent meg. A lemezkiadó új, a hazai komolyzenei előadókat világszerte népszerűsítő sorozatának első darabján a legismertebb hagyományos és modern magyar táncdarabok szólalnak meg.

Számos hazai és nemzetközi koncertsiker után végre a zenekedvelők otthonába is beköltözhet az idén tíz éves Danubia Ifjúsági Szimfonikus Zenekar. A 2001-ben a Nemzeti Ifjúsági Zenekar címet elnyert társulás első albumán Kodály Zoltán, Erkel Ferenc, Bartók Béla, Liszt Ferenc, Weiner Leó és Dohnányi Ernő darabjai csendülnek fel.

A 11 zeneszámot Batta András zenetudós, a lemez művészeti tanácsadója, és Héja Domonkos, a zenekar vezetője úgy állította össze, hogy azok átfogó képet nyújtsanak a magyar táncok világáról, illetve méltó módon képviseljék a magyar zenei kultúrát a nemzetközi porondon. Ugyanolyan fontos azonban a hazai piac is.

A lemez, amelyet a külföldi piacokon a Warner Classic International terjeszt, a kiadó számára is jelentős lépésnek számít. Régóta tervezett sorozatuk első albumához előadót keresve szinte automatikusan esett a választás a Danubia Ifjúsági Szimfonikus Zenekarra.

A lemez kiadásának ötlete mintegy két évvel ezelőtt merült fel, és a Danubia Ifjúsági Szimfonikus Zenekar fő mecénása, a Pannon GSM azonnal az elgondolás mellé állt.

A Pannon GSM a hazai kulturális élet hagyományos és sokrétű támogatója; mecénási tevékenysége többek között a Magyar Nemzeti Galériával való, közel tíz éves együttműködéstől kezdve a kulturális kutatói ösztöndíjak biztosításán át számos országos és regionális fesztivál rendszeres szponzorációjáig terjed.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés