Connect with us

Tízezrekbe kerül az Apple-nél a biztonság

Dotkom

Tízezrekbe kerül az Apple-nél a biztonság

Az Apple javasolja Mac OS X felhasználóinak, hogy térjenek át a legújabb operációs rendszerre, a Párducra, mert az olyan javításokat is tartalmaz, melyek a régebbi OS-ekben nem találhatók meg. Ez viszont nem tehető meg ingyen…

Az Apple kedden fordult azzal a tanáccsal a szoftvereit használó közösséghez, hogy javasolja a Mac OS X 10.3-as változatára (azaz a Párducra) való áttérést, mert az tartalmaz olyan biztonsági javításokat, melyeket a korábbi verziók nem. Ez azonban (átszámítva) több mint húszezer forintba kerül: a korábbi operációs rendszerekről 130 dollár kifizetése esetén lehet frissíteni. Ez már csak azért is ajánlott, mert az Apple nem készítette el – és jelenleg úgy tűnik, nem is fogja – a 10.2-es és ennél régebbi OS-eihez a patch-eket.

Az Apple Security Updates weblapján (legalábbis egyelőre) nem találhatók meg a szükséges frissítések a korábbi operációs rendszerekhez. ˝Nem szép dolog közölni a felhasználókkal, hogy a biztonságot keményen meg kell fizetni.˝ – vélekedett Thor Larholm, a szoftverbiztonsággal foglalkozó PivX Solutions vezető kutatója – ˝Képzeljük csak el, hogy a Windows-t használók mennyire felháborodnának, ha a Microsoft hasonlót próbálna nevezetni.˝. Larholm úgy gondolja, hogy az Apple kénytelen lesz kiadni a hiányzó javításokat, vagy magára haragítja a felhasználókat.

Az @stake IT-biztonsági cég kutatóigazgatója, David Goldsmith közölte, hogy négy olyan sebezhetőséget is talált a régebbi operációs rendszerekben, melyek az újra való áttéréssel megszűnnek, ám patch nem létezik a korábbi OS-ek számára. A szakértő szerint a régebbi operációs rendszerrel bíró Macintosh-ok most egy relatíve védtelen helyzetben vannak (aminek következtében védett állományokhoz férhetnek hozzá illetéktelenek vagy akár össze is lehet omlasztani a rendszert).

Az Apple nem kívánt kommentárt fűzni a történtekhez.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő