Connect with us

technokrata

Tartalomszűrés távmunkások számára is

Dotkom

Tartalomszűrés távmunkások számára is

“Follow Me Filtering” – tartalomszűrés notebookokra és mobil eszközökre a Surfcontroltól.

A Surfcontrol bejelentette Nomad nevű projectjét, az első alkalmazást a vállalatok távolról munkát végző munkatársai Internet-használatának szabályozására. “A vállalatoknak először lesz lehetőségük szabályozni munkatársaik Internet-használatát, tekintet nélkül arra, hogy hol tartózkodnak, illetve hogy milyen módon csatlakoznak a vállalati hálózathoz.” – mondta Jim Murphy, a Surfcontrol termékfelelőse. Az eszközökre telepített vékony kliens segítségével az úton lévő felhasználók is megfelelően kontrollált és védett Internet-kapcsolathoz juthatnak.

Az irodai, asztali számítógépeken keresztüli Internet-használat szabályozására szolgáló megoldások fokozódó elterjedésével párhuzamosan egyre fontosabb problémává válik a vezeték nélküli eszközökkel, illetve távolról a vállalati hálóhoz csatlakozó munkatársak Internet-használatának szabályozása is. A Jupiter Research jelentése szerint az Egyesült Államok vállalatainak 57 százaléka használ vezeték nélküli hálózatokat, valamint 22 százalék tervezi ilyen kialakítását az elkövetkezendő egy évben.

A mobil eszközökkel a vállalati hálózatba, szabályozás és ellenőrzés nélkül csatlakozó munkatársak online tevékenysége komoly kockázati tényezőket vet fel: veszélybe sodorhatja a hálózati biztonságot, hatékonysági és jogi problémákat vethet fel.

“Bár Magyarországon még nem ér el ilyen szintet a vállalati hálózathoz távolról csatlakozók, még kevésbé a távmunkások száma, az ebben rejlő lehetőségek kihasználása érdekében azonban mihamarabb meg kell találni azokat a megnyugtató és biztonságos megoldásokat, amelyek segítségével biztosítható, hogy a vállalat Internet használati szabályzata a mobil eszközökön keresztül dolgozókra is kiterjeszthető legyen.” – mondta Nemes Dániel, a Surfcontrol hazai képviselője, a Filtermax stratégiai igazgatója.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp