Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bill Gates – már majdnem itt van a Palladium

Dotkom

Bill Gates – már majdnem itt van a Palladium

Bill Gates bejelentette, hogy a korábban Palladium néven ismert biztonsági rendszer már a következő generációs processzorokban megjelenik.

A Next Generation Secure Computing Base (NGSCB) már közel van, a következő generációs processzorokban megjelenik a technológia. Ezt maga Bill Gates jelentette be a napokban, aki egyben azt is közölte, hogy NGSCB-szerű funkciók már jelen lesznek a Windows következő változatában, a Longhornban is. Igaz, maga technológia nem kerül a Longhornba integrálásra, hanem különálló szoftverként jelenik majd meg valamikor 2005-ben, mondta még a tavasz végén Peter Biddle, a cég egyik termékmenedzsere. Azt egyébként már az év közepén megerősítették, hogy az NGSCB egyes elemei benne lesznek a következő operációs rendszerben.

Egyik alapeleme a rendszernek, hogy azok a hardvereszközök, melyeken fut, képesek legyenek vele együttműködni. Ehhez speciális változtatásokra van szükség a hardverelemekben – a Microsoft már előrehaladott tárgyalásokat folytat a lapka- és PC-gyártókkal. Az Nvidia például már pár hónapja közölte a nyilvánossággal, hogy a Longhorn megjelenésével egy időben a grafikus processzorokat fejlesztő és gyártó cég szállítani fogja az NGSCB-kompatibilis eszközöket. Az azonban mindenesetre érdekes, hogy processzorszinten már nem két-három évet ˝kell várni˝ a technológiára – az sokkal hamarabb rendelkezésre fog állni.

Az NGSCB hivatalos bemutatója már lassan egy fél éve lezajlott. Ennek során akkor kisebb alkalmazásokat futtattak egy ezen technológiával felszerelt környezetben, hogy demonstrálni tudják a rendszer biztonsági képességeit, funkcióit. Amy Carroll, a Microsoft Security Business részlegének csoportmenedzsere az első olyan lehetőségnek titulálta az eseményt, amikor bemutathatták, mire képes az NGSCB, viszont óvakodott a bemutatót a rendszer hivatalos indulásának titulálni.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés