Connect with us

technokrata

Bill Gates – már majdnem itt van a Palladium

Dotkom

Bill Gates – már majdnem itt van a Palladium

Bill Gates bejelentette, hogy a korábban Palladium néven ismert biztonsági rendszer már a következő generációs processzorokban megjelenik.

A Next Generation Secure Computing Base (NGSCB) már közel van, a következő generációs processzorokban megjelenik a technológia. Ezt maga Bill Gates jelentette be a napokban, aki egyben azt is közölte, hogy NGSCB-szerű funkciók már jelen lesznek a Windows következő változatában, a Longhornban is. Igaz, maga technológia nem kerül a Longhornba integrálásra, hanem különálló szoftverként jelenik majd meg valamikor 2005-ben, mondta még a tavasz végén Peter Biddle, a cég egyik termékmenedzsere. Azt egyébként már az év közepén megerősítették, hogy az NGSCB egyes elemei benne lesznek a következő operációs rendszerben.

Egyik alapeleme a rendszernek, hogy azok a hardvereszközök, melyeken fut, képesek legyenek vele együttműködni. Ehhez speciális változtatásokra van szükség a hardverelemekben – a Microsoft már előrehaladott tárgyalásokat folytat a lapka- és PC-gyártókkal. Az Nvidia például már pár hónapja közölte a nyilvánossággal, hogy a Longhorn megjelenésével egy időben a grafikus processzorokat fejlesztő és gyártó cég szállítani fogja az NGSCB-kompatibilis eszközöket. Az azonban mindenesetre érdekes, hogy processzorszinten már nem két-három évet ˝kell várni˝ a technológiára – az sokkal hamarabb rendelkezésre fog állni.

Az NGSCB hivatalos bemutatója már lassan egy fél éve lezajlott. Ennek során akkor kisebb alkalmazásokat futtattak egy ezen technológiával felszerelt környezetben, hogy demonstrálni tudják a rendszer biztonsági képességeit, funkcióit. Amy Carroll, a Microsoft Security Business részlegének csoportmenedzsere az első olyan lehetőségnek titulálta az eseményt, amikor bemutathatták, mire képes az NGSCB, viszont óvakodott a bemutatót a rendszer hivatalos indulásának titulálni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp