Connect with us

A magyar és a nemzetközi informatika-tudomány melegágya

Dotkom

A magyar és a nemzetközi informatika-tudomány melegágya

Simonyi Konferencia: Simonyi Károly nevét veszi fel a BME villamosmérnöki- informatikai szakkollégiuma.

2003. november 4-én tartja a Simonyi Károly Szakkollégium névadó konferenciáját. A BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán működő Szakkollégium egy tudományos konferenciával egybekötött eseményen veszi fel a BME legendás professzorának nevét. A Szakkollégium célja, hogy összegyűjtse a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának szakmájuk iránt kiemelten érdeklődő hallgatóit, és lehetőséget nyújtson mind számukra, mind mások számára az egyetemi képzést kiegészítő, magasabb szintű ismeretek megszerzésére.

A Szakkollégiumot alapító szakmai öntevékeny körök 30-40 éves tradíciókkal rendelkeznek (például Budavári Schönherz Stúdió: 1962, Kollégiumi Számítástechnikai Kör: 1976). Az alapító öntevékeny műhelyek magasan képzett mérnököket, kiváló kutatókat és cégvezetőket adtak a magyar és a nemzetközi informatikának és villamosmérnök-tudománynak.

A névadó Simonyi Károly, a fizika és a villamosságtan világhírű tudósa, mérnökgenerációk kedvenc tanára, akit az “év tudósa” címmel elsőként tüntettek ki, birtokosa az Akadémia legnagyobb elismerésének, az Akadémiai Aranyérmének, nevét egy róla elnevezett égitest is megörökíti. Szeretett szakmáját óriási hittel, kitartással művelte. Tisztessége, becsülete és roppant nagy tenni akarása példaképpé tette a fiatal mérnök-hallgatók számára.

A Simonyi Szakkollégium napjainkra egy 150 fős, az egyetem és az ipar által is elismerten magas színvonalú oktatási munkát végző szervezetté vált. Tagjait nemcsak a szakma közös szeretete, de baráti kötelékek is összefűzik. Sikerült korszerű minőségbiztosítást meghonosítani, és olyan szervezeti kereteket, megfelelő autonómiát kialakítani, amely a további növekedést lehetővé teszi. A felvételikre évente átlagosan 40-60 ember jelentkezik, ami a 120 fős állandó tagsághoz képest igen jelentős.

A tudományos konferencia célja, hogy egyrészt betekintést nyújtson az informatika és elektronika fejlődésének élvonalába, másrészt demonstrálja a Szakkollégiumban zajló szakmai munkát. Az előadások témakörei között megtalálhatóak a kvantum-informatika, neurális hálózatok, kognitív tudományok, Dolby rendszerek, biztonsági kérdések. A konferencia védnöke dr. Arató Péter, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának dékánja. Az előadásnak a BME Informatikai épületének Kozma nagyelőadója ad helyet november 4-én, 16 órától.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő