Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rekordméretű jövedelem a Symantec-nél

Dotkom

Rekordméretű jövedelem a Symantec-nél

A Symantec rekordméretű jövedelemről tett jelentést, és megnövelte a pénzügyi évre vonatkozó becslését. A negyedév során bekövetkezett számos járvány következtében a magánvevők várakozáson felül vásároltak.

A Symantec Corporation nyilvánosságra hozta a 2003. október 3-án véget ért 2004. második pénzügyi negyedévének eredményét. A Symantec 429 millió USD-t könyvelt el erre a negyedévre, amely az előző év azonos negyedévének 325 milliójához képest 32 százalékos növekedést jelent. A növekedés fő hajtóereje a vállalati eladások erős növekedése és a lakossági rész vártnál jobb eredménye volt.

GAAP (Generally Accepted Accounting Principles = általánosan elfogadott könyvelési alapelvek) szerinti eredmény: a második pénzügyi negyedév nettó bevétele 83 millió dollár volt, az előző év azonos negyedévének 52 millió dolláros nettó bevételével szemben. Ez részvényenként 0,49 dolláros nyereséget jelent. Az előző év azonos negyedévében ez 0,33 dollár volt.

A nem GAAP szerinti nettó bevétel a második pénzügyi negyedévben 91 millió dollár volt, az előző év azonos negyedévében ez az érték 60 millió dollár. A nem GAAP szerinti részvényenkénti nyereség 0,53 dollár, ez az egy évvel ezelőtti negyedévben 0,38 dollár volt.

A jövedelem összetevői
A negyedév során a Symantec világméretű vállalati üzletága, amelybe a vállalatvédelem, a vállalati kezelés és a kapcsolódó szolgáltatások tartoznak, a teljes bevétel 55 százalékát képviseli. A teljes bevétel 41 százalékát képviselő vállalatvédelmi üzletág 25 százalékos növekedést mutat, a vállalati kezelési üzletág a várakozásoknak megfelelően 8 százalékot csökkent és a bevétel 12 százalékát képviseli, a szolgáltatási üzletág 53 százalékos növekedésével a teljes bevétel 2 százalékát adja. A Symantec lakossági üzletága 56 százalékkal nőtt, és a teljes bevétel 45 százalékát képviseli.

A külföldről származó bevételek a múlt év azonos negyedévéhez képest 39 százalékkal növekedtek, és a második negyedévben az összes bevétel 50 százalékát tették ki. A negyedéves növekedés élén Kanada áll 49 százalékkal, nyomában az európai, közel-keleti és afrikai területtel, ahol 46 százalékos volt a növekedés. Japánban az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest 27 százalékos, Ázsia csendes-óceáni területén 24 százalékos, Latin-Amerikában pedig 9 százalékos volt a növekedés. Az Egyesült Államokban 26 százalékos volt a növekedés.

Üzleti kilátások
A cég vezetése a következő előzetes útmutatást adja a 2004. január 2-ig tartó 2004. évi harmadik pénzügyi negyedévre:

  • A bevétel 440 és 460 millió dollár között várható.
  • A GAAP szerinti, részvényenként várható nyereség a várható bevétel középértékénél 0,52 dollár.
  • A nem GAAP szerinti, részvényenként várható nyereség a várható bevétel középértékénél 0,56 dollár.

A pénzügyi év eddigi eredményei, valamint a harmadik és negyedik pénzügyi negyedévre várt eredmény alapján a következő, módosított, előzetes útmutatás vonatkozik a 2004. április 2-ig tartó 2004. pénzügyi évre:

  • A várható bevétel 1,73 milliárd dollár körül alakul.
  • A GAAP szerinti, részvényenként várható nyereség az említett bevétel-előrejelzésre 1,90 dollár, azaz 15 centtel több, mint az előző útmutatásban.
  • A nem GAAP szerinti, részvényenként várható nyereség az említett bevétel-előrejelzésre 2,10 dollár, azaz az előző útmutatásénál 14 centtel több.

    A nem GAAP szerinti részvényenkénti nyereség nem tartalmazza az egyéb nem tárgyi eszközöknek, a felvásárolt, folyamatban levő kutatásnak és fejlesztésnek, valamint más tételeknek, így a szabadalmak rendezésének és az átszervezési költségeknek a 2004. január 2-ig tartó negyedév esetében mintegy 11 millió dollárnyi, a 2004. április 2-án véget érő pénzügyi év esetében pedig hozzávetőleg 58 millió dollárnyi, adózás előtti leírását.

    A negyedév kiemelkedő eseményei:

    • A Symantec a negyedév folyamán 129, egyenként százezer dollárt meghaladó értékű szerződést kötött a világon, melyek közül 36 értéke a 300.000 dollárt, további 6 pedig az 1 millió dollárt is meghaladta.
    • A Symantec új, vagy kiterjesztett szerződést kötött többek között a Nextel-lel, a Cinergy-vel, az Egyesült Államok egyik legnagyobb közművállalatával, a Digex, Incorporated-del, egy vezető vállalati hosting-szolgáltatóval, a Rinker Materials-szel, az Egyesült Államok egyik vezető építő- és szerkezeti anyag gyártójával, a Qualex, Inc.-del, a világ legnagyobb nagykereskedelmi és helyszíni fényképkidolgozó cégével, a Storage Technologies Corp.-pal, egy világszerte működő, adattárolással foglalkozó céggel, a Sykes Enterprises-szel, a világszerte alvállalkozóként ügyfélkapcsolati megoldásokat és szolgáltatásokat nyújtó, élvonalbeli céggel, valamint a CenturyTel, Inc.-del, az Egyesült Államok nyolcadik legnagyobb helyi telefonközponti cégével.
    • A Symantec az állami szektor és az oktatás területén is kötött új vagy kiterjesztett szerződéseket. Az ide tartozó ügyfelek között említhető a Temple University, Tennessee Állam, az Egyesült Államok Belügyminisztériuma, az Egyesült Államok környezetvédelmi Hivatala, az Egyesült Államok Külügyminisztériuma, az Egyesült Államok hadserege és az adóhivatal.
    • Külföldön a Symantec szerződéseket kötött többek között a dél-koreai Samsung Electronics-szel; a Jainam Technologies-zel, India vezető informatikai megoldásszállító cégével és az ANZ Bank-kal, Ausztrália egyik legnagyobb pénzintézetével.
    • A Symantec bemutatta új tűzfalkészülék terméksorát, a Symantec Gateway Security 5400 sorozatot. Az 5400-as sorozat kimagasló ár-teljesítmény aránnyal, integrált védelemmel és rugalmas licenceléssel rendelkezik. A készülék a teljes felügyeletet nyújtó tűzfal-, a behatolást megelőző, illetve érzékelő, a vírusellenes, a tartalomszűrő, a virtuális magánhálózati (VPN) ás a levélszemét-ellenes eljárások egyetlen eszközbe egyesítésével széleskörű védelmet biztosít az átjárón.
    • A negyedév során a Symantec Deep Sight Threat Management System 5.0 elindításával megújult a világ legelső korai riasztórendszere. Ez a korai riasztórendszer a világban található 20.000-nél több partner tűzfalainak, behatolás-érzékelőinek és – ebben a változatban már – víruselhárítóinak adatait gyűjti, hogy ezek alapján előre riaszthassa az aktív támadásokról a vevőket. A rendszerhez egy opcionális, testre szabható jelentéskészítő segédprogram is tartozik, amellyel a védelmi események jobb elemzése érdekében a szervezetek időpont, ország és szakma szerint gyűjthetnek ki adatokat a teljes esemény-adatbázisból.
    • A Symantec a magán- és vállalati vevők védelmére szolgáló Symantec AntiVirus for Handhelds termékcsoportot is bejelentette. A Symantec AntiVirus for Handhelds Corporate Edition a meglevő vállalati infrastruktúrába integrálódva, a vírus-elhárítási információk központi áttekintésével tökéletesíti a kezelést is.
    • Emellett a Symantec kibocsátotta a lakossági védelmi termékek 2004-es sorát, amelynek a Norton Internet Security, a Norton AntiVirus, a Norton Personal Firewall, a Norton AntiSpam és a Norton Password Manager-t tartalmazó Norton SystemWorks a tagja. Az új termékek védenek a vírusok, a behatolási kísérletek és a titkosságot fenyegető veszélyek ellen, és kibővített védelmet nyújtanak a feljövőben levő veszélyforrások, mint például a kém- és reklámszoftverek, a billentyűzést naplózó programok és a levélszemét ellen.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés