Connect with us

technokrata

Jön a Blaster 2?

Dotkom

Jön a Blaster 2?

Újabb programhibára alapuló vírusveszély fenyegeti a világot.

Két hete egész áradat érte a felhasználókat Microsoft hibajavításokból – amint arról mi is beszámoltunk. A sok új biztonsági rés egyben lehetőség is a vírusírók számára, hogy a Blasterhez hasonló ˝népszerűségű˝ kódot állítsanak elő; különösen az, mellyel elérhető a rendszer összeomlása is.

Egy, a Microsoft Messenger Service-ában felfedezett sebezhetőségre már elkészült az első program, mely ezt ki tudja használni. Nemrég ugyanis egy IT-biztonsággal foglalkozó levelezőlistán megjelent egy olyan kódsor, mellyel kiaknázható a fenti hiba (ami egyébként majdnem minden, jelenleg széles körben használt Windows-t érint). Ezek után pedig nem szokott sok idő eltelni addig, amíg életre kel az első olyan féreg, ami az Internet révén számítógépek ezreit képes megfertőzni.

˝Szerintem a Blaster-jelenség meg fog ismétlődni.˝ – közölte Vincent Weafer, a Symantec antivírus kutatóközpontjának vezető igazgatója. A szakember szerint – az augusztusi eseményeket figyelembe véve – most is körülbelül három hete maradt a világnak, hogy felkészüljön egy nagyobb csapásra. A veszély nagyságát Jeff Jones, a Microsoft biztonsági részlegének vezető igazgatója is elismerte: ˝Minden kritikus sérülékenység azt jelenti, hogy valószínűleg meg fognak próbálkozni annak féregszerű kihasználásával.˝.

Mi is csak arra tudunk buzdítani mindenkit, hogy töltse le és telepítse a Microsoft javításokat – akár szerverünkről is (lásd kapcsolódó hírek).Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle