Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gordon & Webster: új név az üzleti, informatikai és ERP tanácsadásban

Dotkom

Gordon & Webster: új név az üzleti, informatikai és ERP tanácsadásban

A Gordon & Webster a klasszikus tanácsadás, a kontrolling és az informatika felé vette az irányt.

Menedzsment és ERP tanácsadásban erősít a 2003-ban jelentős átalakuláson átment Gordon & Webster Tanácsadó és Befektetési Rt. A húszmillió forintos jegyzett tőkéjű cég korábban elsősorban tanácsadással és ingatlan-befektetésekkel foglalkozott, most erőteljesen nyit a klasszikus tanácsadás, a kontrolling és az informatika felé. Az új csapat jelentős tapasztalatokkal rendelkezik és kiváló szolgáltatásportfoliót állítottak össze.

A Gordon & Webstert 1997-ban alakították, jelenleg fő részvényese az Egyesült Államok-beli Starlight Inc (Washington), a kisebbségi tulajdonos a cég menedzsmentje. Fő tevékenysége a közelmúltig az ipari ingatlanokkal kapcsolatos befektetési és ingatlan-tanácsadás volt, jelentős projektek közreműködője volt a cég. A 2003-as év komoly változásokat hozott, a tulajdonosváltás után a profil is kibővült klasszikus menedzsment-tanácsadással és kontrolling-tanácsadással, valamint ennek informatikai támogatásával.

Kontrolling tanácsadás, válságmenedzsment, ERP-tanácsadás és stratégiai tanácsadás a Gordon & Webster tevékenységének négy alappillére, amelyek mindegyikéhez kidolgozott módszertannal, illetve kipróbált termékekkel állnak ügyfeleik rendelkezésre. A szakértőkből, tanácsadókból álló, hazai és nemzetközi tapasztalattal rendelkező tizenkét fős állandó gárdát rugalmas struktúrában alvállalkozók széles köre segíti. A Gordon & Webster idei célja elsősorban a működés beindítása, az ügyfélkapcsolatok megalapozása, a tervezett árbevétel negyedmilliárd forint.

A legnagyobb hangsúlyt a kontrolling tanácsadás kapja, a Gordon & Webster felvette a portfoliójába a világ egyik legnépszerűbb üzleti tervező és kontrolling szoftverét, a grazi gazdaságtudományi egyetem kontrolling tanszéke által kifejlesztett Professional Plannert. A beépített üzleti intelligencián alapuló Professional Planner használói gyorsabban és áttekinthetőbben készítik el üzleti terveiket, egyszerűbben követhetik a terv teljesülését, mint azok, akik táblázatkezelők celláival bajlódnak.

A másik fő területnek a vezetői tanácsadás azon ágát tekinti a Gordon & Webster, ahol a vállalati stratégia értéken alapuló, innovatív megújítása a cél. Tanácsadói a világ számos vezető vállalatánál (Bloomberg Financial News, General Electric Swatch stb.) már sikerrel használt megoldást és módszertant, a két franciaországi professzor által kidolgozott Value Innovationt alkalmazzák. A W. Chan Kim és Renée Mauborgne, az INSEAD professzorainak kutatási eredményeire alapozott Value Innovation új módon segíti a válla-latvezetőket a forgalom és a profit növelésében, egyúttal a költségek csökkentésében.

A válságmenedzsment önálló üzletágként jelentkezik, célja a válságba került vállalatok teljeskörű menedzselése, szolgáltatásai közé tartozik a stratégiai, pénzügyi és operatív szintek vizsgálata és aktív változtatása, az adósságkezelés, és a krízismenedzsment.

Végül, de korántsem utolsósorban teljekörű ERP-stratégiai tanácsadást nyújt a Gordon & Webster, elsősorban ügyféloldali tanácsadással. Részt vesznek az igény megfogalmazásában, az informatikai és a vállalatszintű általános stratégiába illő ajánlati kiírás kidolgozásában, a kiértékelési szempontok meghatározásában, magában a kiértékelésben, és ellátják a kivitelezés során az ügyfél oldali projektmenedzsmentet.

A négy üzletág mindegyikében jelentős referenciákat tud felmutatni a Gordon & Webster, és erre alapozva az őszi időszak célja megoldásaik minél szélesebb körben való megismertetése.

„A magyarországi üzleti környezet gyorsan és radikálisan változik. A rendszerváltás-kor szinte pillanat alatt történt meg a magánosítás, a gazdaság kinyílt, megjelentek a multinacionális cégek, hazánk pedig nyugat felé fordult. Ismét történelmi pillanat közeleg, hamarosan az Európai Unió tagja leszünk, ami újabb gyökeres változásokkal jár majd. A minden korlátozás nélkül elérhető piac a sokszorosára bővül, ám nagyságrendekkel növekszik a piaci verseny is – az EU-ba belépés napjától fogva. A hazai vállalatoknak fel kell készülniük az új korszakra. Az előrelátók egyik csoportja cégük tőkehát-terének megszilárdítására fordítja minden erejét, mások – felvásárlásokkal, összeolvadással – vállalkozásaik méretét és piaci részesedését próbálják rohamléptekkel megnagyobbítani. Egyelőre kevesen vannak, akik az általuk vezetett üzletet veszik nagyító alá, és azt vizsgálják, hogy miként lehetne a stagnálás, a megmenekülés helyett a fejlődés útját megtalálni, mégpedig az üzleti stratégia újragondolásával. A korábban csak az ingatlanmenedzsment szegmensében ismert Gordon & Webster Tanácsadó és Befektetési Rt. is a megújulás útját választotta. Folytatva eddigi tevékenységünket újabb területekre terjesztettük és terjesztjük ki működésünket, és ugyanebben segítjük ügyfeleinket is. Stratégiai, kontrolling, és ERP tanácsadással biztosítjuk, hogy az EU kibővült piacán is sikerrel szerepeljenek” – mondta Gémesi Gyula, a Gordon & Webster vezér-igazgatója.

Fóti Balázs, értékesítési igazgató bizakodással tekint az új megbízatása, a Gordon & Webster ügyfélkörének kialakítása elé. „Újdonságnak számító, ám sokak által hiányolt termékkörrel jelentünk meg a kellő pillanatban. Öröm olyan megoldásokkal foglalkozni, amelyek iránt valós igény mutatkozik. Kiváló ár-érték aránya és rövid bevezetési ideje révén a Professional Planner lehetőséget ad arra, hogy a nagyvállalatok hamarosan kezdődő tervezési időszakát segítse.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés