Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megújultak az Apple noteszgépei

Dotkom

Megújultak az Apple noteszgépei

Új processzor, új operációs rendszer, gyorsabb memóriák és továbbfejlesztett grafikuskártyák – tömören az újdonságokról. További részletek itt.

Az Apple revitalizálta iBookjait annak érdekében, hogy a gyártó meg tudja lovagolni a karácsonyi bevásárló-szezont, melybe egyre mélyebbre jut a világ nyugati része. Igaz ugyan, hogy a belépő szintű noteszgép ára egy százdollárossal több lett (1100 dollár), ám cserébe alapos változtatásokat eszközölt a cég a kis gép belsejében.

A 12,1 colos LCD-vel bíró változat immáron egy 800 MHz-es G4-es processzorral rendelkezik, operatív tárának mérete pedig 256 MB-ra hízott. Winchesterének kapacitása 30 GB, s felszerelték egy DVD-k olvasására, CD-k írására képes optikai meghajtóval. A korábbi változattal ugyan órajel szempontjából megegyezett a CPU, ám az csak G3-as volt, s a memória mérete is feleakkora volt, mint most (ráadásul abban csak egy CD-ROM szolgálta az optikai lemezek olvasását). Ezen régebbi típus egyben árcsökkentésen esett át, már csak 900 dollárba kerül.

Megújult az 14,1 colos változat is, már 933 MHz-es G4-es processzorral van felszerelve. Operatív tárának mérete megegyezik a fent említettel (256 MB), merevlemezének kapacitása azonban nagyobb (40 GB). DVD/CD-RW kombó meghajtóval is ellátták az iBook ezen típusát, melynek ára 1500 dollár.

A noteszgépek mindegyike Ati Radeon 9200-as grafikus vezérlővel van felszerelve, mely saját 32 MB videomemória felett rendelkezik. Átlagosan 6 órás az üzemidejük, s plusz száz dollárért felszerelhetők az Apple Airport vezetékmentes hálózati csatlakozást biztosító moduljával is. Mindegyik a legújabb operációs rendszert, a Mac OS X 10.3-ast kapja.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés