Connect with us

technokrata

Kína: ahol a számítógépek 85 százaléka vírusfertőzött

Dotkom

Kína: ahol a számítógépek 85 százaléka vírusfertőzött

Elképesztő mértékben estek áldozatul féregvírusoknak a távol-keleti országban található számítógépek.

2001-ben a kínai számítógépeknek még ˝csak˝ 59,5 százaléka esett valamilyen féregvírusnak áldozatul, ám idénre sokkal drasztikusabb arányokat várnak a rizs hazájában. Becslések szerint megközelítőleg a komputerek 85 (!) százaléka fertőződött meg vagy fog megfertőződni 2003-ban Kínában. A tanulmány egyébként a Közbiztonsági Minisztérium megrendelésére készült, május és június alatt.

A megkérdezettek 63 százaléka arról számolt be, hogy anyagi kára is származott az incidensből – ezek egyébként legtöbbször fertőzött file-ok letöltését, ártó szándékkal megalkotott website-ok és e-mailek megtekintését követően jelentkeztek a világ legnépesebb országában. Kína egyik hírügynökségének (Xinhua) jelentése értelmében a magas fertőzöttségi szintért az IT-biztonság semmibevétele és a védekező-eszközök hiánya tehetők felelőssé.

Nem könnyíti a helyzetet az sem, hogy egyre több hacker és vírusíró jelenik meg a távol-keleten – a képzett fiatalok nagy része Kínában lakik, s gyakran az áldozatot anyanyelvükön megszólító vírusokkal ˝bombázzák meg˝ az Internetet.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle