Connect with us

technokrata

A Siemens egyesíti erőit a program- és rendszerfejlesztések területén

Dotkom

A Siemens egyesíti erőit a program- és rendszerfejlesztések területén

Erők egyesítése: Siemens PSE néven folytatja tevékenységét a Sysdata Kft.

A konszolidálások korszakát éljük, amely az európai uniós határleomlások idején főleg a csatlakozó országok vállalatait érintik. Az anyacégek a kecsegtető lehetőségek láttán és a biztos siker érdekében egyre inkább egyesített erőkkel lépnek fel az európai piacokon, ezért a sikeresen működő leányvállalataikat a globális márkanév adta előnyökkel igyekeznek még vonzóbbá tenni.

A budapesti Sysdata Kft., a Siemens bécsi székhelyű közép-európai vállalatcsoportjának, a Program and System Engineering-nek (PSE) magyarországi leányvállalata a jövőben Siemens PSE Program- és Rendszerfejlesztő Kft. elnevezéssel folytatja tevékenyégét. A névváltoztatással az anyavállalat erősíteni és tudatosítani kívánja a Magyarországon tíz évvel ezelőtt alapított vállalat Siemenshez tartozását, ugyanakkor fokozottabb támogatást kíván nyújtani a Siemens Rt. magyarországi üzleti tevékenységéhez.

A magyar szakemberek a digitális telefonközpontok és alközpontok, a mobil rendszerek és alkalmazásaik, a távközlési informatikai rendszerek, az Internet és az Intranet, valamint a közlekedéstechnika terén felgyűlt tapasztalataira és szaktudására elsősorban a nemzetközi piac tart igényt. A világ sok országában hasznosítja a Siemens magyar mérnökeinek munkáját, amely az utóbbi években egyre több magyarországi projektben is megjelenik.

Az 1993-ban alapított Sysdata Kft. 42 hazai munkatárssal kezdte meg tevékenységét. A létszám az elmúlt évtizedben több mint tízszeresére nőtt, jelenleg pedig 500 körül mozog. Az üzleti forgalom az elmúlt hat évben megháromszorozódott és megközelítette az 5,5 milliárd forintot. A vállalat 2002. évi teljesítménye meghaladta a magyar szoftverexport értékének negyedét.

A Siemens PSE Kft. ügyvezetője, Fehéregyházy János az anyavállalat tapasztalataira építve kíván hozzájárulni az európai uniós csatlakozással összefüggő nemzeti informatikai feladatok sikeres megoldásához.

A vállalat nevének megváltoztatása nem érinti a cég felépítését.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp