Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hogyan válnak a szunnyadó adatok stratégiai üzleti eszközzé?

Dotkom

Hogyan válnak a szunnyadó adatok stratégiai üzleti eszközzé?

Konferencia az üzleti intelligenciáról: IDC Business Intelligence Roadshow 2003.

A napjainkban tapasztalható gyors technológiai fejlődés és a gazdasági életben érzékelhető bizonytalanság a folyamatosan növekvő adatmennyiséggel párosulva információs túlterhelést eredményez. A vállalatoknak többnyire kevés idejük jut az igazán fontos információk növekvő mennyiségű adattömegből való kiszűrésére. Az a vállalat lehet tehát sikeres, amely gyorsan jut hozzá a megfelelő tudáshoz, s ezek birtokában hozhatja meg a legmegfelelőbb döntéseit.

Az úgynevezett “üzleti intelligencia” (Business Intelligence, BI) megoldások segíthetnek a vállalatoknak kialakítani egy fenntartható versenyelőnyt azáltal, hogy folyamatosan biztosítják az üzletileg kritikus adatok elérhetőségét, segítik azok értelmezését. Általuk tehát gyorsabban, magabiztosabban hozhatók meg a legmegfelelőbb döntések, így ezen megoldások egyúttal hozzájárulnak az átfogó üzleti célok eléréséhez is. Az üzleti intelligencia és adattárház megoldások bevezetése természetesen költségekkel jár, így minden esetben sort kell keríteni a kiadások és a hozott eredmények összevetésére.

Az IDC Business Intelligence Roadshow című rendezvénysorozat, s annak budapesti állomása (2003. október 29. Hilton Budapest Westend), elsősorban azt vizsgálja majd, hogy hogyan aknázható ki leginkább e modern információ-menedzsment megoldások üzleti értéke, s hogyan lehet általuk versenyelőnyhöz jutni. A résztvevők így nem csupán az elérhető technológiát ismerhetik meg, de megtudhatják azt is, hogy ezen technológiák bevezetése hogyan hathat közvetlenül üzleti tevékenységükre.

A konferencia meghívottjai elsősorban a legnagyobb magyarországi vállalatok, pénzintézetek felsővezetői, döntéshozói, IT-igazgatói, adatbázisok tartalmi kérdéseivel foglalkozó szakemberei, az állami szektor képviselői lesznek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés