Connect with us

technokrata

Negyedévi növekedés az Intelnél

Dotkom

Negyedévi növekedés az Intelnél

Az Intel 7,8 milliárd dolláros harmadik negyedévi bevételt ért el, a részvényenkénti haszon 0,25 USD.

Az Intel Corporation bejelentette, hogy harmadik negyedévi árbevétele 7,8 milliárd dollár lett, amely 15 százalékkal több, mint az előző negyedévben; és 20 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi időszak eredményét.

A harmadik negyedévi nettó nyereség 1,7 milliárd dollár volt – ez 85 százalékkal magasabb, mint az előző negyedév és 142 százalékkal több, mint az egy évvel korábbi időszak eredménye. A részvényenkénti haszon 0,25 USD, 79 százalékkal meghaladva az előző negyedév eredményét és 150 százalékkal felülmúlva 2002 harmadik negyedévének 0,10 dollárját.

„Az Intel kiváló eredményeket ért el a negyedévben, amely mögött a számítógépekkel kapcsolatos üzletágunk globális ereje áll, amely a mikroprocesszorok és lapkakészletek rekordmennyiségű eladásait eredményezte.” – mondta Craig R. Barrett, az Intel vezérigazgatója. „Elhatározásunk, hogy a hanyatlás során is aktívan fektessünk be, most kétszámjegyű bevételnövekedéssel és az egy évvel korábbi profit megduplázásával fizetődik ki.”

„A termékek és a technológiák terén szerzett vezető helyünk révén igen jó helyzetben vagyunk, hogy kihasználjuk a növekvő kereslet előnyeit. Továbbhaladva stratégiánk ugyanaz marad: befektetünk az élvonalbeli kapacitás érdekében, innovatív új termékeket fejlesztünk és megcélozzuk a növekedési lehetőségeket az egész világon.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp