Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az EMC felvásárolja a Documentumot

Dotkom

Az EMC felvásárolja a Documentumot

Az információra koncentráló vezető cégek egyesülnek, hogy segítsenek az egyre nagyobb mennyiségű strukturálatlan tartalom kezelésének leegyszerűsítésében.

Az EMC Corporation és a Documentum Inc. hírül adta: végleges megállapodás született arról, hogy az EMC felvásárolja a Documentumot egy mintegy 1,7 millió dollárra rúgó részvénytranzakció keretében. A felvásárlás eredményeképpen az információra koncentráló két vezető cég egyesül, hogy ezután együttesen segítsék a teljes vállalatra kiterjedően az információ értékének maximalizálását.

A Documentum vállalati tartalomfelügyeleti szoftverével megelőző szemlélettel kezelhető a strukturálatlan tartalom – az elektronikus dokumentumoktól, például a weboldalaktól és táblázatoktól kezdve egészen az orvosi feljegyzésekig vagy éppen az audio- és videotartalomig – és felhasználható az üzleti működés támogatására és a versenyelőny megszerzésére. Azáltal, hogy az intelligens tartalomkezelés egyesül az EMC piacvezető, nyílt adatvédelmi, tárolóeszköz- és információfelügyeleti szoftvereivel és piacvezető hálózati tárolóplatformjaival, hatékonyabban, értékének megfelelően elrendezhetővé válik a tartalom az információs infrastruktúrán belül.

A Documentum vállalati tartalomfelügyeleti platformja a tartalomfelügyeleti és együttműködési szoftverek létező legátfogóbb moduláris csomagját kínálja, automatizált dokumentumkezeléssel, rekordkezeléssel, webtartalom-felügyelettel, a digitális vagyontárgyak felügyeletével, valamint együttműködési funkciókkal – mindezt egyetlen, integrált tartalomkezelő platformon és adattárban. A Documentum és az EMC sikeresen működnek együtt 2002 áprilisa óta – ekkor került bemutatásra az EMC Centera, a világ első tartalom szerint címzett tárolási (CAS) megoldása. A Documentum vállalati tartalomfelügyeleti szoftverplatformja azon 65 vezető alkalmazás egyike, amely integrálva van a Centera nyílt CAS platformjáal az EMC Developers Program keretében.

A megállapodás értelmében a Documentum részvényesei 2,175 EMC részvényt kapnak minden egyes Documentum részvényért. Az EMC részvényeinek 2003. október 13-i, 14.45 dolláros záró értékének megfelelően a tranzakció értéke mintegy 1,7 milliárd dollár, leszámítva a nettó készpénzt. A felvásárlásra vonatkoznak a szokásos lezárási feltételek, így például jóvá kell azt hagyniuk a Documentum részvényeseinek és a megfelelő hatóságoknak. A tranzakció várhatóan 2004 első negyedévében zárul le. A tranzakció várhatóan lényegesen nem fogja módosítani a 2004-es év egy részvényre eső nyereségét (EPS) és minimális növekedést jelenthet majd 2005-ben.

A felvásárlás befejeztével az EMC tervei szerint az EMC egy szoftverrészlegeként kívánja működtetni a Documentumot, a kaliforniai Pleasantonban, Dave DeWalt (a jelenlegi Documentum-vezérigazgató) irányításával.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés