Connect with us

technokrata

Új szereplő az optikai meghajtók piacán

Dotkom

Új szereplő az optikai meghajtók piacán

A Toshiba és a Samsung Electronics az optikai meghajtó üzletág integrációját tervezi.

A Toshiba Corporation és a Samsung Electronics Co. Ltd. szándéknyilatkozatot írt alá arról, hogy optikai meghajtó üzletágaikat egy közös vállalkozásba integrálják. A két vállalat nemsokára véglegesíteni fogja a megállapodás részleteit a közös vállalkozás kialakításához.

Az új közös vállalkozás egyesíteni fogja a termelési és üzleti tervezést, a termékfejlesztést, gyártást és eladást az optikai meghajtók (ODD) – így a CD-ROM és DVD-ROM meghajtók területén.

Az új vállalatot 51%-ban a Toshiba és 49%-ban a Samsung Electronics fogja birtokolni, és a Toshiba fogja irányítani. Az egyesített vállalkozás központja Japánban lesz, míg a Koreában alapítandó 100%-os tulajdonú leányvállalat a helyi tevékenységet felügyeli.

Az egyesített tevékenység a közös vállalkozást világszerte az ODD piac vezetői közé emeli. A 200 milliárd yent meghaladó 2002. évi értékesítéssel az együttműködés várhatóan tovább erősíti pozícióját a globális piacon.

Az optikai meghajtó üzletág a gyorsabb, keskenyebb, és fő termékként az írható DVD meghajtókra történő gyors áttérésre irányuló változó felhasználói igényeket tartja szem előtt. Az árak csökkenése és a létrejött gyártói szövetségek is éreztetik hatásukat, és tovább fokozzák a versenyt. Ebben a környezetben a technológiai előnyök, a termékfejlesztés és az ár versenyképessége mind alapvető feltétel az élvonalban maradáshoz.

Az új közös vállalkozás versenyképes olyan üzleti szerkezetet fog kialakítani, amely a menedzsment erőforrások és a vezetés optimális felhasználását segítheti elő a világpiacon.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Black Friday

Dotkom

Indul a Black Friday hete az Euronics-ban

2019. november 12. kedd

Dotkom

Rekord összegű kártérítést kap a svéd Foreo

2019. november 8. péntek
JunctionX Budapest
red november

Dotkom

Black Friday helyett Red November a Vodafone-nál

2019. november 1. péntek
OTP Simple

Dotkom

Egyre többen vásárolunk mentett kártyaadatokkal

2019. október 31. csütörtök