Connect with us

technokrata

Siemens készülékek a fogyatékkal élő embereknek

Dotkom

Siemens készülékek a fogyatékkal élő embereknek

Siemens-innovációk segítik a fogyatékkal élő embereket.

Az október 15-18. között nyitva tartó düsseldorfi REHACare nemzetközi vásáron a Siemens is bemutatja fogyatékkal élőknek szánt termékeit. 1999 óta a konszern központi K+F részlege védnöksége alatt működő Siemens Access Initiative (SAI) minden ágazatnak támogatást nyújt, hogy olyan termékeket fejlesszenek ki, melyek az egészséges és a fogyatékos emberek számára egyaránt használhatók.

Az SAI a Siemens társadalmi felelősségvállalása szellemében arra törekszik, hogy a Siemens elektronikus termékeit fogyatékosok is könnyen kezelhessék, használhassák. Ennek érdekében felhívja a fejlesztők figyelmét ezt a célt szolgáló, gyakran apróságnak tűnő szempontokra, kiegészítő funkciókra. Így a legtöbb Siemens-mobiltelefon eddig is olyan speciális visszajelző hangok használatát teszi lehetővé, melyek megkönnyítik a készülék kezelését vakok számára. A most bemutatott termékek között van az új, SX1 típusú mobiltelefon, amely a gyengénlátók érdekében nagy méretű, kontrasztos kijelzővel rendelkezik. Vakoknak az opcionális hang-output funkció segít, amely a kijelző szövegét „felolvassa”. De a SAI-csapat figyelme a vezetékes telefonokra is kiterjed. Így az új zsinórnélküli telefon, a Gigaset E 150 nemcsak nagy betűket és szimbólumokat használ a kijelzőjén, hanem a piacon elsőként hangszóróján közli a hívó fél hívószámát. Gyermekek és idősek számára igen jó szolgálatot tehet az SOS-gomb. Ez több hívószámra is beprogramozható, melyeket a készülék sorban megpróbál felhívni. Sikeres hívás esetén a készülék automatikusan átkapcsol a normál üzemmódra.

A düsseldorfi rendezvényen a Bosch Siemens Háztartási Készülék GmbH is bemutatja azokat a szériatermékeit, melyek különösen felhasználóbarát, kényelmes módon kezelhetők.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle