Connect with us

technokrata

HP Utility Data Center a Philips-nél

Dotkom

HP Utility Data Center a Philips-nél

A jelentős költségmegtakarítást nyújtó HP UDC felgyorsítja a szolgáltatási folyamatokat és növeli az üzleti reagáló készséget.

Az üzleti és informatikai működés szorosabb összehangolását ösztönző HP Adaptive Enterprise stratégia jegyében a HP a Philips félvezetőgyártó divíziójánál is telepítette HP Utility Data Centerét (UDC). A teljes körűen virtualizált adatközpontként működő UDC csökkenti az informatikai költségeket és a piaci változásokra valós időben reagáló IT-infrastruktúra kialakítását teszi lehetővé.

Az új megoldás révén a Philips megvalósíthatja rugalmas IT-infrastruktúra felállítására és olcsó adatközpont-felügyelet megvalósítására vonatkozó terveit. Elérheti azt a gyorsaságot és üzleti reagáló készséget, amelyre napjaink gyorsan változó félvezetőpiacán feltétlenül szükség van a sikeres szerepléshez.

A HP UDC a Philips Semiconductors legnagyobb telephelyén, a hollandiai Nijmegenben működik. Az adatközpontot egyetlen konzolról kezelve a Philips percek alatt, az érintett hardverek fizikai átkábelezése nélkül, virtuálisan átcsoportosíthatja szerver- és tároló-erőforrásait. Az infrastruktúra-telepítési és üzemi költségek terén elérhető megtakarításokon túl az is lényeges előny, hogy meglévő szervereit az új HP UDC megoldás keretei között alkalmazva a Philips korábbi IT-beruházásait is hasznosítani tudja.

A HP UDC üzembe állítása mellett a Philips Semiconductors Nijmegen más módszereket is alkalmazott IT szervezetének továbbfejlesztésére. Olyan operatív folyamatokat vezetett be működésében, amelyeknek köszönhetően – a HP informatikai szolgáltatás-felügyeleti (IT Service Management) módszertanára és HP OpenView felügyeleti szoftverére támaszkodva – szolgáltatásként kezelheti az informatikai infrastruktúrát. A rugalmasság növelése érdekében a Philips és a HP jelenleg a divízió tényleges kapacitás felhasználás alapján finanszírozható (pay-per-use) adattárolási környezetének kialakításán dolgozik.

Szervereit és tárolóit a HP UDC-vel átkonfigurálva, a Philips félvezetőgyártó divíziója rugalmasan tudja követni a különféle alkalmazások folyamatosan változó szükségleteit. Az év végén a vállalat további üzemi szolgáltatásokra is ki kívánja terjeszteni a UDC működését.

A HP UDC megoldása lehetővé teszi a Philips számára adatközpont-infrastruktúrája virtuális elosztását és valós idejű felügyeletét – így a vállalat gyorsan bevezetheti környezetében az új alkalmazásokat, szolgáltatásokat és rugalmas, forgalomalapú számlázást valósíthat meg.

A nyílt szabványokra épülő HP UDC a HP-től és más szállítóktól beszerzett, új és korábbi telepítésű szervereket, tárolókat és hálózati berendezéseket is képes kezelni, így zökkenőmentes átállást biztosít a régi környezet és a rugalmas UDC architektúra között.

A HP és a Philips félvezetőgyártó divíziója régóta szoros üzleti kapcsolatban áll egymással. A HP 2001 szeptembere óta nyújt segítséget a Philips számára az adatközpontok alacsony költségszintű felügyeletét támogató működési modell kialakításához, amely a közmű jellegű számítástechnikai stratégia megvalósításának elengedhetetlen feltétele.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle