Connect with us

technokrata

Az SAP erős harmadik negyedévi eredményekre számít

Dotkom

Az SAP erős harmadik negyedévi eredményekre számít

Várakozásoknak megfelelő eredmények a hazai leányvállalatnál.

Az SAP AG bejelentette, hogy a 2003. szeptember 30-án zárult 3. negyedév eredményeinek előzetes áttekintése után szoftverbevételei várhatóan megközelítik a 430 millió eurót, ami nagyjából megegyezik a 2002-es harmadik, illetve a 2003-as második negyedévében elért szinttel. A teljes árbevétel hozzávetőleg 1,65 milliárd euró lesz. (A 2002. 3. negyedévi összbevétel 1,702 milliárd volt.)

A harmadik negyedévi eredmények elérését segítette a folyamatban lévő üzletek javuló lezárási arányszáma (különösen az Egyesült Államokban), valamint néhány olyan szerződés megkötése, amelynek lezárulását a második negyedévre várták, de csak a harmadik negyedévben kerültek aláírásra.

A vállalat áttekintette a befejezett negyedév és a piac adatait, de még nem hozott semmilyen, a teljes 2003-as év kilátásait érintő döntést. A harmadik negyedév összeredményét október 16-án jelentik be.

Az SAP Hungary a várakozásoknak megfelelő negyedéves eredményekről számolt be. Az össz árbevétel 5%-kal nőtt a tavalyi év hasonló időszakához képest. A harmadik negyedév szoftverbevételei több mint 220 millióra rúgtak, ez növekedést jelent a tavalyihoz képest. A termékbevételek területén is jelentős – 33%-os – emelkedést jelentett be a cég.

„Bár a világgazdaság továbbra is nehéz helyzetben van, az SAP nem változtatott célkitűzésein. A cég továbbra is a piaci részesedés növelésére törekszik valamint szerény, a piaci viszonyokat figyelembe vevő bevétel növekedés elérésére.” – hangsúlyozta Veres Zsolt, az SAP Hungary Kft. kereskedelmi igazgatója.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle