Connect with us

technokrata

A HP támogatja a ´személyre szabott gyógyászat´ kezdeményezést

Dotkom

A HP támogatja a ´személyre szabott gyógyászat´ kezdeményezést

Partners HealthCare: a biológiai-orvostudományi kezdeményezés gyorsítani kívánja a genomika elterjedését a kutatásban és a klinikai gyógyászatban.

A HP és a Partners HealthCare (Partners Egészségügyi Intézet) bejelentette azt a több évre szóló, több millió dolláros támogatói megállapodást, amelynek keretében a HP megoldásokkal, szolgáltatásokkal és kutatási együttműködéssel fogja támogatni a Partners munkáját, ezáltal elősegítve a genomika klinikai elterjedését és a személyre szabott gyógyászat koncepcióját.

A klinikai kutatás, a genetikai és genomikai adatok, valamint az informatika kifinomult kombinációja – összefoglaló nevén élettani genomika – a várakozások szerint forradalmasítja az orvosi ellátást, és eredményeként a gyógyászatban megvalósulhat az egyénre, testre szabott gyógykezelés.

A Partners a HP segítségével megvalósíthatja a kutatási és klinikai genetikai tevékenységet támogató számítógépes platform fejlesztésére kidolgozott tervét a Harvard Orvosi Egyetem Partners Genetikai és Genomikai Egészségügyi Központjában (HealthCare Center for Genetics and Genomics; HPCGG).

A HP a következő megoldásokkal és szolgáltatásokkal támogatja az élettani genomikai kezdeményezést: műszaki számításokat végző szuperszerverek, ipari szabványos HP ProLiant szerverek, HP StorageWorks háttérárrendszerek, HP Openview informatikai szolgáltatáskezelő szoftver, valamint a HP Services tanácsadói és támogatási szolgáltatásai. A kutatási együttműködést a HP Labs vezeti.

A HPCGG a Harvard Orvosi Egyetem és a Partners rendelkezésére bocsátja azokat a legkorszerűbb lehetőségeket, technológiát, képzést, eszközöket és erőforrásokat, amelyek a genetika- és genomika-kutatásban, illetve a klinikai gyógyászatban betöltött szerepük növeléséhez szükséges.

A Partners genetikai számítógépes platformját megalapozó HP megoldás és szolgáltatások segítségével a HPCGG megvalósíthatja az alábbi céljait:

 • Az alapvető berendezések és szolgáltatások infrastruktúrájának kiépítése a genetikai és genomikai tevékenységek biztosítását és támogatását szolgáló HPCGG eszközök integrálásához és hasznosításához;
 • Tudományos csapat létrehozása a közös szellemi munka és tevékenység céljaira;
 • A Molekuláris Orvostudományi Laboratórium támogatása molekuláris diagnosztikai kísérletek végrehajtásában és genetikai tanácsadási szolgáltatások nyújtásában, valamint
 • Az orvosgenetikai program kibővítése betegek, a gyakorló orvosok és az egyetemi oktatás számára nyújtott klinikai szolgáltatásokkal, kutatási és oktatási programokkal.

  A HP és a HPCGG kiaknázza a meglévő és az új szövetségekben, partnerekben és beszállítókban rejlő lehetőségeket, hogy ezzel is hozzájáruljon a HPCGG által kitűzött feladatok teljesítéséhez. Az alapvető gyógyszerészeti, képalkotási, orvosi eszköz technológiával és biotechnológiával rendelkező, egymást kiegészítő szakmai partnerek hálózatának létrehozásával a HPCGG további erőforrásokat és szakértelmet szerezhet céljai elérése érdekében. • Szólj hozzá!

  További Dotkom

  Technokrata a Facebookon

  Népszerű

  Hirdetés

  Tipp

  LifeStyle