Connect with us

technokrata

Szerbia 21 millió dolláros, integrált azonosító rendszert vásárol a Motorolától

Dotkom

Szerbia 21 millió dolláros, integrált azonosító rendszert vásárol a Motorolától

A rendszert bűnügyi és polgári azonosítási feladatokhoz használják.

A Motorola Kereskedelmi, Állami és Ipari Megoldások Szektora bejelentette, hogy szerbiai disztribútorával, a Vlatacommal együttműködve megkezdte Szerbia integrált nemzeti azonosító hálózatának kiépítését.

A hozzávetőlegesen 21 millió dollár értékű szerződésben a Motorola automatizált ujjlenyomat azonosító rendszere (Automated Fingerprint Identification System – AFIS), arc és fotó leképezési, valamint ujj- és tenyérlenyomatok beolvasási technológiái találhatók. A rendszer, amelyet bűnügyi és polgári azonosítási feladatokhoz használnak majd, része a Motorola átfogó, gazdag integrált kommunikációs és információs kínálatának, amelyet kifejezetten különlegesen fontos biztonsági feladatokhoz alkalmaznak világszerte.

“Ezzel a rendszerrel képesek leszünk bárkit pontosan azonosítani, mégpedig elektronikusan” – mondta Dusan Mihajlovics, Szerbia Belügyminisztere. “Az új Motorola azonosítási rendszer rengeteg időt és forrást takarít meg Szerbiának, miközben javítja az ország közbiztonságát, és jobb központi szolgáltatásokat kínál Szerbia polgárainak”.

Minden egyes azonosító applikáció tartalmazni fogja a személyek ujjlenyomatait és fotóját. Ezek az adatok elektronikusan tárolódnak a rendszer központi adatbázisában a későbbi dokumentációs és azonosítási feladatokhoz. Az integrált azonosítási rendszernek egy polgári és egy bűnügyi alrendszere lesz, amelyek a Motorola Omnitrak eljárását, az AFIS/tenyérlenyomat azonosító technológiáját és az Identix arc-azonosító módszerét alkalmazzák.

Az Omnitrak a Motorola átfogó digitális ujjlenyomat-, tenyérlenyomat- és fotó-azonosító rendszere, amely különlegesen pontosan, és teljesen automatizálhatóan üzemel. A megoldás egy másfél-millió adatot tartalmazó bűnügyi, valamint 10 millió adatot tartalmazó polgári ujjlenyomat adatbázissal működik.

E rendszerhez kapcsolódóan a Motorola 1.200 biometrikus és adatgyűjtő terminált ad át Szerbiának. Ezek a terminálok egyrészt elvégzik az adatok felvételét, majd továbbítják azokat a központi adatbázisnak, másrészt valós idejű azonosítást is kínálnak. A Motorola valós idejű azonosítási eljárása az egymástól távoli munkaállomások között is kapcsolatot biztosít, valamint összeköti azokat a központi adatbázissal. Így a rendszer képes szinte azonnal egy “azonos/nem azonos” választ adni a felhasználóknak.

“A szerbiai projekt is alátámasztja a Motorola elkötelezettségét, hogy a világon bárhol megvalósítható legyen az integrált azonosítás, akár közbiztonsági, akár bűnügyi, akár polgári célokból” – mondta Darrin Reilly, a Motorola Communications and Electronics részlegének alelnöke, a Biometrikus és Bűnügyi Operációs Központ igazgatója.

Szerbia integrált azonosító rendszerét még 2003 vége előtt üzembe helyezik. A rendszer Szerbia több kormányhivatalának is rendelkezésére áll. A később bevezetendő második fázis tervei közt szerepelnek az útlevél azonosító funkciók is.

“Ez a projekt újra bizonyítja, hogy a Motorola a közbiztonsági rendszerek felhasználóinak megbízható partnere, valamint erősíti jó kapcsolatunkat Szerbia Belügyminisztériumával” – nyilatkozta Nathan Gidron, a Motorola alelnöke, a Motorola Communications ügyvezetője.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle