Connect with us

Hirdetés

technokrata

Pataki Dániel helyettes államtitkár az ITU Telecom 2003 Világfórumon Genfben

Dotkom

Pataki Dániel helyettes államtitkár az ITU Telecom 2003 Világfórumon Genfben

2003. október 12. és 18. között Genfben kerül megrendezésre a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) Telecom 2003 Világfóruma, melyen Pataki Dániel hírközlési helyettes államtitkár képviseli az Informatikai és Hírközlési Minisztériumot.

A 189 tagállamot tömörítő ITU 2003. évi Világfórumán a távközlés-szabályozó kormányszervek, ipari és üzleti körök a hírközlés jövőjéről, a globalizáció kihívásairól folytatnak eszmecserét. A mintegy 115.000 fő részvételével zajló rendezvényen magas szinten képviselteti magát az Európai Unió, az USA, Japán, Oroszország, Kína és Dél-Korea, valamint számos európai és tengerentúli világcég is.

Magyarország – Nagy-Britannia, Hong Kong, Szingapúr és Uganda hírközlési miniszterével, valamint az OECD képviselőjével közösen – előadóként kapott meghívást a távközlési liberalizáció hatékonyságáról szóló plenáris ülésre. Az informatikai és hírközlési miniszter képviseletében Pataki Dániel helyettes államtitkár az Országgyűlés előtt lévő új Elektronikus Hírközlési Törvény tervezetéről szólva elmondta, hogy az megteremti az információs társadalom kiépítésének alapjait. A Fórumon főbb vonalakban ismertetett új magyar törvény harmonizál az EU irányelveivel, hozzájárul a verseny ösztönzéséhez, a szolgáltatási színvonal növeléséhez, s előtérbe helyezi a fogyasztók védelmét.

Magyarországot két egyetemi hallgató is képviseli, akik pályázati úton nyerték el a részvételi jogot, és a Fórumnak a fiatalokat az információs társadalom középpontjába állító tanácskozásán vesznek részt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés