Connect with us

Hirdetés

technokrata

Alaposabb kutatást igényelnek a víruskódok

Dotkom

Alaposabb kutatást igényelnek a víruskódok

Az Egyesült Királyságban úgy döntöttek, hogy a vírusok kódjait még alaposabban át kell nézni.

Nagy Britannia határozottabb lépéseket tesz a csúcstechnikával dolgozó bűnözők visszaszorítása érdekében. A szigetország hatósága feltételezi, hogy létezhet kapcsolat egyes víruskészítők és a szélsőséges csoportok között; így ezen fenyegetés elhárítására még időben fel kívánnak készülni.

Az Egyesült Királyság csúcstechnikai bűnözéssel foglalkozó részlege (National Hi-Tech Crime Unit – NHTCU) éppen ezért szorosabbra fűzte a kapcsolatot az antivírus cégekkel annak érdekében, hogy a legveszélyesebb internetes férgek és ártó programok (például trójaiak) forráskódjaiban levő mintákat azonosítva meg tudják határozni a készítő kilétét. Természetesen nem arról van szó, hogy valakit így név szerint be fognak tudni azonosítani, a bűnüldöző szervek azonban azt remélik, hogy az elemzés révén az megállapítható lesz: a kód készítője valamilyen felforgató csoport vagy bűnbanda tagja-e. Úgy vélik, hogy a kódsorok közé van elrejtve azoknak a kérdéseknek a kulcsai is, melyek a károkozó program alkotójának azonosítójegyeit, motivációját firtatják, illetve talán még a jövőben elkövetni tervezett cselekményekre utaló nyomokat is ki lehet olvasni a forrásból.

Az NHTCU nyilatkozata szerint a szigetország infrastruktúráját érő támadások elemzése után eddig az derült ki, hogy egyik sem vezethető vissza szervezett (terror)akcióra. Az egyre kifinomultabb, összetettebb és nagyobb kárt okozni képes eszközök megjelenésével azonban ennek veszélye is megnőtt, állítják a bűnüldöző szervek.

˝Ez egy olyan taktika, ami csak arra vár, hogy alkalmazzák. [Ezért] figyelemmel kísérjük a létező, jogilag engedélyezett eszközöket, melyekkel az egyes emberek távoli rendszereket érhetnek el, hatolhatnak be oda.˝ – közölte Len Hynds, az NHTCU feje.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés