Connect with us

technokrata

A Vodafone közel 50 millió forint értékben támogatja a társadalom hátrányos helyzetű csoportjait

Dotkom

A Vodafone közel 50 millió forint értékben támogatja a társadalom hátrányos helyzetű csoportjait

A Vodafone a mai napon bejelentette, hogy még aktívabb szerepet vállal a magyar társadalomban, s közel 50 millió forinttal segíti a rászoruló rétegeket.

A Vodafone amellett, hogy a világ vezető mobilszolgáltatója, elkötelezte magát, hogy szociálisan felelős szerepet tölt be világszerte, s ezen elkötelezettség kifejezéseként létrehozta a Vodafone Magyarország Társadalmi Esélyegyenlőségért Alapítványt 2003 februárjában.

Magyarországon a célkitűzés egyszerű: a betegek és a szociálisan hátrányos helyzetűek támogatása, különös tekintettel a gyermekekre.

A Vodafone Magyarországra kerülése óta aktív szociális szerepet tölt be a társadalomban, sok olyan intézményt támogat, melyek a rászorulókat segítik.

A mobilszolgáltató 1999-es magyarországi megjelenése óta, három év alatt közel 80 millió forintot szociális célokra költött. A mobilszolgáltató budapesti és vidéki csecsemő- és gyermekotthonoknak juttatott több milliós adományt az elmúlt években, s emellett a Magyar Paralimpiai Biztottság hivatalos támogatója, amely segíti a sérült sportolókat az athéni olimpiára való felkészülésben.

A Vodafone tovább folytatja aktív karitatív tevékenykedését Magyarországon, s a 2003-as évben négyszer akkora összeget (összesen kb. 100 millió forintot) költ karitatív célokra az idén márciusban alapított Vodafone Magyarország Társadalmi Esélyegyenlőségért Alapítvány keretében.

Az Alapítvány céljai között szerepel a társadalmilag hátrányos helyzetű csoportok (romák, hajléktalanok, stb.) rehabilitációja, a beteg és fogyatékos gyermekek egészségügyi ellátásának segítése gyermekotthonokon, kórházakon keresztül. A Vodafone egyik fő célja, hogy a mobilkommunikációt hozzáférhetővé tegye a társadalom minden tagja számára, s ezáltal megkönnyítse életüket.

Az első projektek:

A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) négy projektjét támogatja az Alapítvány:

1 – Az Intézmény Krízis Kórháza kidolgozott egy hajléktalanok között végzendő prevenciós szűrő, védőoltás és egészségmagatartás-formáló programot. A program szerint a kórház szűrővizsgálatot végez és védőoltásokat ad olyan hajléktalan személyeknek, akiket az utcán keresnek meg, és akik önként hajlandók alávetni magukat a vizsgálatnak és az oltásoknak. Ezzel együtt meghívják őket egy vacsorával egybekötött egészségnevelő oktatásra is.

A projekt összege 2.000.000 Ft.

2 – A Központ egy zárt láncú videóhálózat kiépítéséhez is kap támogatást, mely rendszer segítségével egészségnevelő filmeket tudnak vetíteni az intézmény közösségi helyiségeiben hajléktalanok számára.

A projekt összege 703.750 Ft.

3 – Egy külön program segíti a BMSZKI fogászati rendelőjének működtetését, valamint támogatja a hajléktalanok fogtechnikai költségeit.

A projekt összege 4.201.600 Ft.

4 – Az intézmény téli lábadozója, melyet minden évben novembertől áprilisig működtetnek, kiegészítő ruházat, tisztálkodó felszerelések valamint kiegészítő gyógyszerek, kötszerek és fertőtlenítő szerek vásárlásához nyert támogatást a következő téli idényre.

A projekt összege 1.000.000 Ft.

5 – A Magyar Hospice Alapítvány Budapesti Hospice Háza fekvőbeteg részlegének kialakítását támogatja a Vodafone Magyarország Alapítvány. A Magyar Hospice Alapítvány már 1991 óta nyújt lelki és fizikai támogatást rákbetegeknek és családjuknak. A Hospice-szellemű támogatás különböző fajtáit valósítják meg a Budapesti Hospice Ház keretein belül, melyből hiányzik a fekvőbeteg részleg. A fekvőbeteg részleg klíma és fűtésrendszerének kiépítéséhez a Vodafone Alapítvány 8.151.498 Ft-tal járul hozzá.

6 – A Korai Fejlesztő Központot támogató Alapitvány autista és súlyosan halmozottan sérült gyermekek terápiás és módszertani központjának létrehozására dolgozott ki egy projektet és kért hozzá támogatást. A Központban az egyéni kezelést követően csoportterápia alkalmazásával fogják továbbsegiteni autista és halmozottan sérült gyermekek fejlődését.

A Vodafone Magyarország Alapítvány 7.436.000 Ft-tal járul hozzá a központ kialakításához.

7 – A Májbeteg Gyermekekért Alapitvány Közhasznú Szervezet egy olyan projektje nyert támogatást, mely anyagi segitséget nyújt olyan gyermekek családtagjainak, akiknek külföldi májátültetésre van szükségük. Az élődonoros műtét költségeit az Országos Egészségpénztár fedezi, de a szülők külföldi, ez esetben hamburgi tartózkodásának költségeit a legtöbb érintett család nem tudja előteremteni. A donor szülők szállás, étkezési és kiegészitő gyógyszer-költségeit fedezik majd a támogatásból, melynek összege 3.718.000 Ft.

8 – A Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthon két projektre nyert támogatást az Alapítványtól: egy Braille nyomtató vásárlását támogatja 1.710.000 Ft-tal, valamint az otthonban lakó, sérült, családi háttérrel nem rendelkező gyermekek Péliföldszentkereszten történő nyaraltatásához járul hozzá 1.000.000 Ft-tal.

9 – A Heim Pál Gyermekkórház egy urodynamiás berendezés vásárlására kap támogatást 3.703.000 Ft értékben. Erre a diagnosztikai berendezésre a kórház urológiai osztályának van szüksége. A berendezéssel a vizsgálat, annak céljától függően, 10-25 perc alatt elvégezhető és az eredmény azonnal kiértékelhető.

10 – A Bethesda Kórház Alapítvány a Bethesda Kórház Égés- Intenzív Osztály terápiás műszerfejlesztésére kap 3,701.600 Ft-ot. Ezt az összeget egy komputerizált infúziós pumparendszer beszerzésére fordítják, mellyel égési sérült gyermekek folyadék- és gyógyszerbevitelét szabályozzák.

11 – A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet egyetemi előkészítő tanfolyamokat szervez a Miskolci és a Debreceni Egyetemmel valamint a Nyíregyházi és az Egri Tanárképző Főiskolával együttműködésben roma származású fiatalok számára. A tanfolyamokra Budapesten és 7 megyében kerül sor, melyeken közel 80 roma tanuló vehet részt az Alapítvány támogatásával, melynek összege 5.577.000 Ft.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle