Connect with us

technokrata

Sharp Actius MC22 – AMD processzorral

Dotkom

Sharp Actius MC22 – AMD processzorral

A Sharp legújabb hordozható számítógépe az AMD Athlon XP-M processzorára épül.

A mai időkben ritkaságszámba megy, hogy a notebook szegmensben az Intel riválisai helyet kapnak a forgalmazóknál, a Sharp legújabb Actius noteszgépe azonban éppen ebbe a kategóriába tartozik. A kis eszköz lelke egy 2200+-os Athlon XP-M processzor, melyet 256 MB-nyi DDR SDRAM szolgál ki adatokkal (ez egyébként egészen 768 MB-ig bővíthető). Az Actius legújabb változata egy 40 GB-os kapacitással rendelkező merevlemezt is magában foglal, illetve egy DVD/CD-RW kombómeghajtóval is rendelkezik.

12,1 colos kijelzővel van felszerelve, mely LCD maximum XGA felbontás (azaz 1024×768 pixel) megjelenítésére képes. Vezetékmentes hálózati csatlakozás lehetőségével is ellátták (802.11g).

Az elsősorban otthon dolgozók számára készített noteszgép azonban nem hardveres kiépítésével hívja fel magára a figyelmet, hanem a Sharp által hozzáadott szoftverekkel emelkedik ki többi társa közül. Ezek egyike a backup, azaz a biztonsági mentések folyamatát hivatott segíteni, mely történhet akár CD-re is, de egy USB kábel révén egy PC-hez is lehet csatlakoztatni a notebookot. Ez utóbbi esetben a cég által kifejlesztett SharpSync nevű szoftver végzi el a könyvtárak közötti szinkronizációt. Ezenfelül még tartalmaz egy DVD optimizációs célokat szolgáló szoftvert is.

A Windows XP Home Editionnel előre telepített, még két kilogramm tömeggel sem rendelkező Actius MC22 1400 dolláros áron vásárolható meg (egyelőre csak az USA-ban).Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp