Connect with us

Hirdetés

technokrata

Miért távozik Drajkó László az Axelero éléről?

Dotkom

Miért távozik Drajkó László az Axelero éléről?

2003. október 31-ével távozik az Axelero Internet éléről Drajkó László, a vállalat vezérigazgatója. Erről kérdeztük magát Drajkó Lászlót.

Az Axelero Rt. vezérigazgatói posztját 2003. november 1-jétől Simó György, a jelenlegi általános vezérigazgató-helyettes tölti be, ugyanis Drajkó Lászlónak 2003. október 31-én lejár az Axelero-val kötött szerződése. Erről kérdeztük a távozó vezérigazgatót:

Terminal – Mint ismeretes, 2003. október 31-én lejár a szerződése. Ez a dátum egyben válaszutat is jelentett, ahol Ön úgy döntött, hogy nem vezeti tovább az Axelero Rt.-t. Mi volt az a pont, ami miatt ebbe az irányba indult tovább?

Drajkó László – A döntés közös: a számomra testhezálló feladatokat elvégeztem az Axelero-nál. Az elmúlt néhány év izgalmakkal telített, úgymond csúcsidőszak volt; más kihívások is elkelnének.

Terminal – Merre megy tovább?

Drajkó László – Hogy a jövő az én számomra mit is rejt, az egyelőre még titok. De elöljáróban csak annyit mondanék, hogy mindig arra koncentrálok, amit épp csinálok és ezzel a kérdéssel érdemben csak dolgom végeztével foglalkozom. Mivel a válaszom nagyon specifikus vagy éppen semmitmondó is lehetne, ezért nem szeretném részletezni.

Terminal – Hogyan értékeli az elmúlt időszakot?

Drajkó László – Mint vezető, több szempontból is vizsgálhatom. Az Axelero ma egy professzionálisan működő, ügyfélorientált, jó adottságokkal rendelkező piacvezető szolgáltató. Ehhez folyamatosan hozzátettünk valamit: a lakossági- és a tartalomszolgáltatás mellett megalapoztuk az e-bussines-t, kiváló eredményeket értünk el a vállalati szegmensben, nem csak az Internet-hozzáférés biztosításában, hanem a hosting és a webmegjelenés területén is. Felépítettük az ´Internetvállalat´-ot, amellyel átvettük a piac vezetését. Kedvenc mondásom egyike: miközben repültünk, kicseréltük a repülőt, úgy hogy nem zuhantunk le.

Terminal – Milyennek ítéli az eddigi munkáját?

Drajkó László – Megvalósítottam azt a célkitűzést, mely feladatul szabta meg: az Axelero Rt. minden piaci szegmensben elérje és megtartsa vezető pozícióját; mind a vállalati ügyfélkör, mind pedig a szélessávú Internet-szolgáltatás területén.

Terminal – Hogyan érintette, hogy utódja Simó György lesz?

Drajkó László – Nagyon örültem Simó György kinevezésének, azért is, mert ő eddig megbízott helyettes volt. Izgalmas közös munkánk során én magam a változásokat, míg Simó György az állandóságot képviselte. Ennek jövőbeni folyamatos megtartásához kívánok neki kitartást és erőt.

Meggyőződésem, hogy az Axelero jó irányba halad, és nagyon fontosnak tartom, hogy egy új vezérigazgatóért nem kellett az utcára menni. A cég szervezetében minden tudás megvan ahhoz, hogy sikerre vigye az Axelero-t: a tartalomszolgáltatás élén Weyer Balázzsal, a lakossági üzletág élén Andrew Presttel, a vállalati üzletág élén Héjjas Gáborral, valamint az ügyfélkapcsolati igazgatóság élén Béres Bálinttal.

Terminal – Mi fog történni október 31-éig?

Drajkó László – Az Axelero, mintha csak saját gyerekem lenne, gondoskodást és körültekintő átadást igényel. Ezzel magamnak is tartozom. Így prioritásnak tartom a formailag alapos átadást, amely október 31-éig mindenképpen befejeződik.

Terminal – Ön szerint elképzelhető, hogy a Matáv Csoport tagjait a Deutsche Telekom nemzetközi leányvállalataiba integrálja?

Drajkó László – Valóban megfigyelhető, hogy a legtöbb nagyvállalat globális brandeket épített ki az elmúlt időszakban. Természetesen, ha az üzleti logika megkívánja, élni kell a globális márkanév nyújtotta előnyökkel, azonban mi új értéket hoztunk létre, így az Axelero szempontjából a brand-kérdés sosem vetődött fel.

A telekommunikációban inkább a mobil-szolgáltatás területén van ennek jelentősége, hiszen a világjárók elsősorban a mobilszolgáltatást szeretnék azonos szinten igénybe venni a világ bármely pontján. Nem hiszem, azonban hogy a kérdés itt napirenden van, hisz a Westel a hazai telekommunikáció legértékesebb brandje. Biztos vagyok abban is, hogy ha felmerülne, üzleti logika áll majd mögötte. Internetes szolgáltatóként mindig a mobilra néztem, ha előre jelzést szerettem volna látni.

Terminal – A felszabaduló idejét milyen elfoglaltsággal tölti majd?

Drajkó László – Szeretnék a magánéletem alapjaira koncentrálni: nemsokára befejeződik egy házépítési projekt, amelynek utolsó fázisaiban mindenképp szeretnék részt venni, s amint kitavaszodik, mint jó „SZNOB” sok időt szánok a Handicapem javítására a Golfban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés