Connect with us

technokrata

Szakmai szövetség alakult a bankok és biztosítók IT-megoldásaira

Dotkom

Szakmai szövetség alakult a bankok és biztosítók IT-megoldásaira

Az Accenture és az SAP közösen látják el IT-megoldásokkal a világ bankjait és biztosítóit: a szakmai szövetség célja a bankoknak és biztosítótársaságoknak szánt átfogó alkalmazásportfolió közös fejlesztése és értékesítése.

Az Accenture és az SAP AG megállapodást írtak alá bankoknak és biztosítótársaságoknak szánt IT-megoldások globális szintű, közös fejlesztéséről és értékesítéséről. A két cég együtt még több lehetőséget kínál a pénzügyi szolgáltató cégeknek a működésükhöz szükséges informatikai termékek és szolgáltatások (standard és testre szabott megoldások, üzleti folyamatok outsourcing szolgáltatásai stb.) beszerzésére.

A megállapodás hatékonyan ötvözi a két piacvezető vállalat egymást jól kiegészítő erősségeit: az Accenture iparági ismereteit és testre szabott szoftvercsomagok kialakítása terén szerzett jártasságát, valamint az SAP bankoknak és biztosítóknak szánt ágazatközi és ágazatspecifikus standard szoftverek fejlesztése terén felhalmozott tapasztalatait.

A megállapodás értelmében az Accenture és az SAP olyan átfogó megoldás- és szolgáltatás portfoliót dolgoz ki bankok és biztosítók számára, amely növeli működési hatékonyságukat, mérsékli üzemi költségeiket és javítja üzleti teljesítményüket. Kezdetben a portfoliót az SAP és az Accenture különféle üzleti funkciókat – például a biztosítási igények kezelését, a biztosítási kötvények adminisztrációját, az alapvető banki műveleteket, és a kockázatkezelést (például a Basel II követelmények kielégítését) – támogató, meglévő banki és biztosítási megoldásai alkotják.

Az SAP és az Accenture együttműködnek a pénzügyi szolgáltatások és megoldások forgalmazásában is – közös értékesítési és támogatócsapatokat hoznak létre a két cég munkatársaiból. A partnerek a jövőben az SAP különféle üzleti folyamatok (például a pénzügyek vagy a humántőke – HCM) kezelésére alkalmas ágazatközi megoldásait is közösen fogják értékesíteni és bevezetni.

Az Accenture lesz az SAP pénzügyi szolgáltatási megoldásainak preferált integrátora, és a két vállalat közös csapatot állít fel az SAP portfoliójának bevezetésére. Az Accenture ágazati jártasságára építve az SAP emelni szeretné azoknak a kurzusoknak a színvonalát, amelyeket pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos szoftvermegoldásairól szervez oktatóközpontjaiban ügyfelek részére.

Az Accenture lesz az SAP legnagyobb fejlesztési partnere a pénzügyi szolgáltatószektorban. A két cég ezen a területen – az Egyesült Államokban, Spanyolországban és Németországban – mintegy 800 főt kíván bevonni a közös munkába. A szakemberek országspecifikus megközelítést alkalmazva, együtt fogják összehangolni a megoldás-portfoliót a bankok és biztosítótársaságok igényeivel. A partnerek által kidolgozandó fejlesztési ütemterv többek között a biztosítótársaságoknál használt kötvényadminisztrációs megoldások és a bankszektorban alkalmazott országspecifikus funkciók továbbfejlesztését is tartalmazza.

Az Accenture és az SAP a NetWeaver nyílt integrációs és alkalmazásplatform segítségével integrálni fogják szoftvermegoldásaikat a bevezetési költségek csökkentése és az ügyfelek által elérhető megtérülés felgyorsítása érdekében. Az SAP és az Accenture más, a pénzügyi szolgáltató-szektort aktívan kiszolgáló szervezetekkel is tovább ápolják kapcsolataikat.

A megállapodás értelmében az Accenture – jelenlegi banki és biztosítási kínálatát kibővítve – üzleti folyamatok kihelyezésére irányuló (BPO) szolgáltatásokat is kínál majd a megoldás-portfolió részeként.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom