Connect with us

Hirdetés

technokrata

A HP Itaniumra vált – áttekintés a 2003. évi EMEA projektekről

Dotkom

A HP Itaniumra vált – áttekintés a 2003. évi EMEA projektekről

Az Itanium-architektúra társfejlesztőjeként a HP-nek kitűnő esélye van arra, hogy megtartsa piacvezető helyét az Itanium-alapú rendszerek és megoldások beszállítójaként.

Az ágazatban működő forgalmazók közül a leggazdagabb választékot nyújtó HP világszerte és az európai, közel-keleti és afrikai régióban eddig is az Itanium 2 alapú szerverek és munkaállomások legteljesebb körét biztosította, beleértve az Intel Itanium 2 1,5 gigahertzes processzorára alapuló, közelmúltban bejelentett HP Integrity szervercsaládot is.

A legteljesebb kínálaton kívül a HP Integrity kiszolgálók páratlan választékot nyújtanak az operációs rendszerek és a rendszerek áteresztőképessége terén is. A számos iparági teljesítmény-világrekordot felállító HP Integrity szerverek segítségével az ügyfelek gyorsan tudnak alkalmazkodni a változó üzleti igényekhez, és konszolidálni tudják azon informatikai infrastruktúrájukat, ami növeli alkalmazkodóképességüket, megbízhatóságukat és az informatikai beruházások jobb megtérülését. Az Itanium alkalmazásával a HP továbbra is maximális üzleti számítási képességet, átütő teljesítményt, átméretezhetőséget és költséghatékonyságot kínál ügyfelei számára.

A HP azt tervezi, hogy egységesíti a jelenleg Alpha, PA-RISC és MIPS processzorokkal működő rendszereket is tartalmazó 64 bites szerverkínálatát úgy, hogy 2005-ig az összes 64 bites nagyvállalati szervercsaládját párhuzamosan Intel Itanium processzorokra állítja át. Az Alpha processzorokat használó HP AlphaServer rendszerek, és a PA-RISC processzorokkal működő HP 9000 szerverek 2005-re egyetlen nagyvállalati szerver-termékcsaládba olvadnak össze, amely egyaránt támogatja a PA-RISC és az Itanium processzorokat; a jelenleg MIPS processzorokat használó HP NonStop szervereket 2004-ben állítják át az Itanium architektúrára. A PA-RISC processzorok fejlesztése közben párhuzamosan, az architektúrák átjárhatóságát figyelembe véve, folytatódik. Az új Integrity szervercsaláddal együtt a HP új korszakot vezet be a nagyvállalati megoldások terén is. A HP egy teljesen összefüggő Itanium-alapú rendszert, az új technológiákhoz a legnagyobb, független szoftverforgalmazók által kínálta portfoliót és egy rendkívül magas szintű migrációs programot fejlesztett ki.

Az Itanium-alapú kiszolgálók egyszerű és költséghatékony elterjedésének elősegítése
Ahogy az Itanium 2 architektúra elterjedése egyre nagyobb lendületet vesz, a HP folytatja az Itanium-alapú rendszerek egyszerű és költséghatékony elterjedésének megalapozását. A 2003. év kezdete óta a HP új chipkészletet vezetett be, új teljesítményrekordokat állított fel, vezető külső szoftvercégek kiegészítő alkalmazásait vezette be, és a kaliforniai Cupertinóban ill. a franciaországi Grenoble-ban működő két HP Intel megoldásközpont mellé egy újat állított fel Sanghajban.

A HP Itanium melletti elkötelezettségségét további bejelentések is bizonyítják, például egy bővített operációs környezet, a HP-UX 11i v2 kibocsátásáról, amely a HP-UX operációs rendszer már kipróbált funkcióit biztosítja azon vállalatok számára, amelyek Itanium architektúrájú rendszerre kívánnak átállni.

A HP azt is bejelentette, hogy a jelenlegi független szoftverforgalmazók széles bázisán felül (alkalmazásokat szállít például a BEA, az Oracle, az SAP és az SAS is), további 26 nagynevű független szoftverforgalmazó munkálkodik azon, hogy megoldásait átdolgozza Itanium 2 rendszerben futó HP-UX 11i v2 operációs rendszer alá.

Ágazatvezető teljesítmény
A HP 2003 áprilisában rekordteljesítményt mért: percenkénti 658 277 tranzakcióval a világ leggyorsabb egyrendszeres TPC C (OLTP – online tranzakció-feldolgozás) eredményét érték el. A rendkívüli teljesítményt egy Itanium 2 alapú HP Superdome érte el, amelyen a Windows Server 2002 Datacentre Edition 64 bites változata, és az SQL Server 2003 Enterprise Edition (64 bites változat) futott. A teljesítménymérési eredmények felülmúlják a versenytársak platformjainál kapott értékeket, és a legjobb ár/teljesítmény adatokat biztosították az összes 16 processzorosnál nagyobb rendszer összehasonlításában. Az eredmények azt bizonyítják, hogy a HP és a Microsoft 64 bites megoldásai nagy teljesítményt és alacsony költséget biztosítanak az ügyfeleknek, ugyanakkor páratlan átméretezhetőséget és befektetés-megtérülést kínálnak.

A HP által 2003 júniusában bejelentett teljesítményértékek azt mutatják, hogy a HP Integrity szerverek üzemeltetése, a teljes költségmegtakarítást három évre kivetítve, 1 millió dollárral olcsóbb, mint az IBM szervereké.

A legjobb megoldások az egyes kategóriákon belül együttműködésben a partnerekkel és a független szoftverforgalmazókkal
Az Itanium elterjedésében kulcsszerepet játszik a független szoftverforgalmazók erőteljes támogatása. Az iparág legerősebb összefüggő informatikai rendszerét tovább bővítve, jelenleg több mint 700 kereskedelmi és műszaki szoftveralkalmazás és -eszköz kapható vagy áll éppen átalakítás alatt az Integrity szervercsaládhoz és a HP Itanium 2 alapú munkaállomásaihoz. Az alkalmazások között megtalálhatók a BEA, Microsoft, Oracle, PeopleSoft, SAP, SAS és Siebel szoftverek is. A HP arra számít, hogy az év végére több mint 1000 alkalmazás lesz kapható a HP Itanium alapú szerverekhez. A HP elkötelezettséget érez a független szoftverforgalmazók közössége iránt, és sokukkal szorosan együttműködik az alkalmazások átírásának felgyorsításában.

Vállalásának eleget téve, a HP útjára indította a HP Integrity BootCamp-eket, egy Európa több mint tizennégy országára kiterjedő fejlesztői eseménysorozatot. A HP szervezésében és a HP partner Intel, Microsoft és Oracle támogatásával megrendezett HP Integrity BootCamp-ek 60-órás non-stop fórumok, amelyeken az összegyűlt szoftverfejlesztők a helyszínen kódolják az Itanium 2 alapú rendszerekhez írt végfelhasználói alkalmazásaikat. A fejlesztőknek a helyszínen alkalmuk nyílik az átírási projektek beindításához, ill. befejezéséhez, az eseményt követően pedig további támogatást kapnak a HP-től.

A sorozat finnországi nyitó eseményére 98 független szoftverforgalmazó jött el Skandináviából és a Baltikumból, jó keresztmetszetét nyújtva a régió kis és nagy hi-tech és távközlés-technikai forgalmazóinak. A résztvevő fejlesztők kétharmada vagy befejezte alkalmazásai átírását, vagy jelentős lépést tett előre az átírásban. Továbbá, a fejlesztési munka elvégzése csak napokat vett igénybe a fejlesztői esemény biztosította környezetben. Az ilyen típusú munka általában hetekig tart. Az, hogy itt ilyen gyorsan sikerült elvégezni a feladatot, elsősorban a HP és partnerei által biztosított infrastruktúrának, valamint a szakértők elérhetőségének és magas szintű támogatásának volt köszönhető.

A HP Itanium mérföldkövei 2003-ban
Az Itanium architektúra fejlődésével a technológia további mérföldköveket ér majd el 2003-ban. Az egyik ilyen mérföldkő a középkategóriás HP Integrity szerverek piacra kerülése lesz.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés