Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb betiltott Panasonic vezeték nélküli telefonok

Dotkom

Újabb betiltott Panasonic vezeték nélküli telefonok

A Hírközlési Területi Hivatal Szegedi Irodája megtiltotta a Panasonic KX-TC 1005SNN típusú, valamint a Panasonic KX-TC 1460W típusú, vezeték nélküli CT telefonok forgalomba hozatalát.

A Hírközlési Területi Hivatal (HTH) piacfelügyeleti ellenőrzést végzett 2003. június 05-én FUCHS Telefontechnikai Kft. üzletében. Az ellenőrzés során a HTH megállapította, hogy a cég által forgalmazott, Panasonic KX-TC 1460W típusú vezeték nélküli CT telefon nem teljesíti a 3/2001. (I.31.) MeHVM Rendelet 6.§-ban foglalt forgalomba hozatalra vonatkozó előírásokat.

Az ellenőrzés során a berendezés nem rendelkezett CE jelöléssel, valamint az üzletben tartózkodó alkalmazott a berendezés származását nem tudta hitelt érdemlően igazolni, melyet ezért a HTH Szegedi Irodája lefoglalt.

A készüléket megvizsgálták és megállapították, hogy 902-905/925-927MHz-es frekvenciatartományban üzemel, azonban ez a Frekvenciák Nemzeti Felosztási Táblázata szerint nem polgári célú felhasználásra kijelölt sáv, ezért a berendezés nem megfelelő üzemi frekvenciája miatt Magyarország területén nem helyezhető üzembe.

Hasonló volt a helyzet a Panasonic KX-TC 1005SNN típussal is: a vezeték nélküli CT telefonról kiderült, hogy a 46-49 MHz-es frekvenciatartományban üzemel, amit polgári felhasználásra kizárólag az analóg földfelszíni tv-műsorszóró állomások részére jelöltek ki, így ezt a készüléket is betiltotta a hivatal.

Mint kiderült a vezeték nélküli Panasonic telefonok a kecskeméti piacról származnak, de mivel vásárlójuk nem tudta használni azokat, bizományi értékesítésbe adta.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés