Connect with us

technokrata

McAfee PortalShield 1.0

Dotkom

McAfee PortalShield 1.0

Az első tartalommenedzsment és vírusvédelmi megoldás, amelyet a Microsoft SharePoint Portal Server 2003-hoz fejlesztettek ki.

A Network Associates bemutatta a McAfee PortalShield 1.0-s verzióját a Microsoft Office SharePoint portálkiszolgálóhoz. A McAfee PortalShield átfogó vírusvédelmet nyújt a Microsoft Office SharePoint 2001 és 2003 portálkiszolgálókhoz, illetve a Microsoft Windows SharePoint szolgáltatásaihoz. A McAfee PortalShieldet integrálták a McAfee ePolicy Orchestratorral (ePO), amely teljes átláthatóságot és gyors szoftvertelepítést tesz lehetővé. Emellett a McAfee ePO elvégzi a legújabb vírusdefiníciók kiosztását és a biztonsági szabályzatok központi kezelését is.

A PortalShield SharePoint Portal 2003-hoz készült verziója biztosítja a portál tartalmát a folyamatos hozzáférés fenntartása mellett. A McAfee ePO központi szabályzatmenedzsment funkcionalitásával kombinálva a McAfee PortalShield felhasználói a központi biztonsági-szabályzat menedzsmenttel maximalizálhatják a befektetés megtérülését.

Az IDC szerint a vállalkozások az idén több mint egymilliárd dollárt fognak alkalmazotti vagy partnerek számára létrehozott portálokba fektetni. ˝A portálszoftverek piaca az egyik leggyorsabban növekvő szoftverpiac napjainkban˝ mondta Brian Burke, az IDC kutatáselemzője – ˝A portálszoftverek sokkal több ember számára tesznek elérhetővé vállalati adatokat és alkalmazásokat, mint eddig bármikor, ezért a portál tartalmának biztonsága vitális kérdés˝

A McAfee PortalShield a vírusok és tiltott tartalmak után kutatva átvizsgálja a dokumentumokat és a hálózatot, összehasonlítja a tartalmat az ismert vírusok és gyanús tevékenységek listájával, valamint a szoftverben definiált biztonsági szabályzatokkal. A PortalShield több mint kétszáznyolcvanféle dokumentumtípust ismer fel, köztük az Acrobat Reader vagy a Microsoft Word dokumentumait. A szoftver alkalmazásával a dokumentumok fel-, és letöltése könnyen szabályozható, az adminisztrátor azonnali riasztást kap a tiltott tartalmakról vagy támadó jellegű aktivitásról, továbbá blokkolhatja a nem az üzleti tevékenységhez tartozó, a sávszélességet csökkentő file-típusok, például MP3 vagy AVI állományok forgalmát.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp