Connect with us

technokrata

Lumix digitális fotópályázat és kiállítás – újra

Dotkom

Lumix digitális fotópályázat és kiállítás – újra

Újra megrendezik a Lumix Digitális Fotópályázatot és Kiállítást.

A Magyar Fotóművészek Szövetsége és a Magyar Fotóriporterek Társasága az elmúlt évi rendkívül siker után, idén ismét meghirdeti a nyílt Lumix Digitális Fotópályázatot. A legjobb felvételek a világhálón és kiállításon is megtekinthetők lesznek.

A rendezvény azért is egyedülálló, mert ez az első alkalom, hogy a szakma két legrangosabb szervezete együtt szervez kiállítással egybekötött fotópályázatot. A második alkalommal megrendezett eseményt a Panasonic Magyarország Kft. támogatja. Tavaly több mint 5.000 pályaműből választotta ki a zsűri a díjnyertes képeket, így a pályázat idén is nagy érdeklődésre tart számot.

A pályázat célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a digitális fotózásban rejlő lehetőségekre, és teret adjon az alkotók egyéni és szakmai kibontakozásának. A pályázók a következő témakörökből választhatnak:

 • „Úton” utazás és a nagyvilág
 • „Arcjáték” emberábrázolás, portré, életképek
 • „Az élő környezet” természet és állatvilág

  A pályázók egy, vagy több témakörben is benyújthatnak pályamunkát egyedi illetve sorozatképekkel. A pályázatok értékeléséről és a díjak odaítéléséről neves fotóművészekből álló zsűri dönt, melynek tagjai: Keleti Éva, Pólya Zoltán, Vinnay Péter és Zsigmond Gábor.

  A pályázat abszolút kategória győztese 500.000 Ft szabadon felhasználható ösztöndíjat nyer, az egyes kategóriák győztesei pedig egy-egy Panasonic Lumix DMC-FZ2 típusú digitális fényképezőgépet kapnak.

  A pályázat október 15-ig tart, a díjak átadására október 31-én a Lumix 2003 Digitális Fotókiállítás megnyitó rendezvényén kerül sor a Magyar Állami Operaházban.

  Más digitális fotópályázatokhoz képest rendhagyó módon, a nyertes képeket ezúttal nem csak az Interneten lehet majd megtekinteni, hanem plazmaképernyőkön is bemutatásra kerülnek a Magyar Állami Operaház előcsarnokában, október 31. és november 11. között. • Szólj hozzá!

  További Dotkom

  Technokrata a Facebookon

  Népszerű

  Hirdetés

  Tipp

  LifeStyle