Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lumix digitális fotópályázat és kiállítás – újra

Dotkom

Lumix digitális fotópályázat és kiállítás – újra

Újra megrendezik a Lumix Digitális Fotópályázatot és Kiállítást.

A Magyar Fotóművészek Szövetsége és a Magyar Fotóriporterek Társasága az elmúlt évi rendkívül siker után, idén ismét meghirdeti a nyílt Lumix Digitális Fotópályázatot. A legjobb felvételek a világhálón és kiállításon is megtekinthetők lesznek.

A rendezvény azért is egyedülálló, mert ez az első alkalom, hogy a szakma két legrangosabb szervezete együtt szervez kiállítással egybekötött fotópályázatot. A második alkalommal megrendezett eseményt a Panasonic Magyarország Kft. támogatja. Tavaly több mint 5.000 pályaműből választotta ki a zsűri a díjnyertes képeket, így a pályázat idén is nagy érdeklődésre tart számot.

A pályázat célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a digitális fotózásban rejlő lehetőségekre, és teret adjon az alkotók egyéni és szakmai kibontakozásának. A pályázók a következő témakörökből választhatnak:

  • „Úton” utazás és a nagyvilág
  • „Arcjáték” emberábrázolás, portré, életképek
  • „Az élő környezet” természet és állatvilág

    A pályázók egy, vagy több témakörben is benyújthatnak pályamunkát egyedi illetve sorozatképekkel. A pályázatok értékeléséről és a díjak odaítéléséről neves fotóművészekből álló zsűri dönt, melynek tagjai: Keleti Éva, Pólya Zoltán, Vinnay Péter és Zsigmond Gábor.

    A pályázat abszolút kategória győztese 500.000 Ft szabadon felhasználható ösztöndíjat nyer, az egyes kategóriák győztesei pedig egy-egy Panasonic Lumix DMC-FZ2 típusú digitális fényképezőgépet kapnak.

    A pályázat október 15-ig tart, a díjak átadására október 31-én a Lumix 2003 Digitális Fotókiállítás megnyitó rendezvényén kerül sor a Magyar Állami Operaházban.

    Más digitális fotópályázatokhoz képest rendhagyó módon, a nyertes képeket ezúttal nem csak az Interneten lehet majd megtekinteni, hanem plazmaképernyőkön is bemutatásra kerülnek a Magyar Állami Operaház előcsarnokában, október 31. és november 11. között.



  • Szólj hozzá!

    További Dotkom

    Hirdetés

    Népszerű

    Hirdetés

    Technokrata a Facebookon

    Hirdetés

    IoT-Magazin.hu

    Hirdetés

    Kütyük

    LG

    Smart home

    Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

    2024. március 20. szerda

    Office

    Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

    2024. március 13. szerda

    Smart home

    Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

    2024. február 28. szerda
    Hirdetés

    Dotkom

    Műszaki-Magazin.hu

    Hirdetés