Connect with us

technokrata

Dassault Systemes-IBM: új termék-életciklus kezelési portfolió

Dotkom

Dassault Systemes-IBM: új termék-életciklus kezelési portfolió

A Dassault Systemes és az IBM bejelentette termék-életciklus kezelési portfoliója új 5-ös verziójának 12-es kiadását.

A Dassault Systemes és az IBM bejelentette termék-életciklus kezelési portfoliójának (Product Lifecycle Management – PLM) V5R12 verzióját, amely az együttműködő termékfejlesztést szolgáló CATIA, valamint az életciklus kezelési, együttműködési és döntéstámogatási funkciókat nyújtó ENOVIA és SMARTEAM rendszerekből áll. A Dassault Systemes ezzel egy időben bejelentette a DELMIA V5R12 verzióját, ami a selejtmentes gyártási folyamatok (“lean manufacturing”) tervezését segíti elő.

A V5R12 a Dassault Systemes és az IBM PLM portfoliójának következő lépcsőfokát – az igény-alapon működő (on demand) vállalatoknak szánt, együttműködéssel megvalósított termék-életciklus kezelést – jelenti. A V5R12 a PLM elemeit az együttműködő munkaterületeken összevonva jeleníti meg, ami lehetővé teszi az életciklus-kezelési és terméktervezési munkák egyidejű elvégzését, miközben biztosítja a pontos, naprakész adatokra épülő, összehangolt együttműködést.

Az ENOVIA Portal 3d com új képességei, köztük a továbbfejlesztett CATIA-ENOVIA integráció lehetővé teszi a 3 dimenziós adatok, termékstruktúrák, vagy más, kapcsolódó termékinformációk valós idejű megosztását Web-portálokon keresztül. A V5R12, az együttműködést helyezve a PLM középpontjába, egy lépéssel közelebb viszi a felhasználó vállalatokat az igény-alapú (on demand) működés felé. Hozzásegíti őket ahhoz, hogy még fokozottabban összpontosítsanak termékeikre, agilisabban lépjenek fel, gyártmányaik érettek legyenek a piacra, és a cégnél megvalósuljon a selejtmentes gyártás.

Az új V5R12 termék-portfolió elsősorban az alábbi területeken biztosít üzleti értéket a termelővállalatok számára:

  • Alaptevékenység – A V5R12 lehetővé teszi, hogy a vállalat az alaptevékenysége köré szervezze a munkát és termékeire összpontosítson. Ezt szolgálják például a beépített életciklus-kezelő funkciók, amelyek lehetővé teszik, hogy a tervezők a kreatív munkára összpontosítsanak, és egyúttal gondoskodnak a vállalati folyamatokra vonatkozó szabványok és az egyes hatósági előírások betartásáról is. A V5R12 átrajzolja a hagyományos termék-alkotási és PDM-vonatkozású tevékenységek határait, olyan egységes PLM-munkaterületet kínálva a felhasználók számára, mely minden részfeladat elvégezésére alkalmas.
  • Tartalmi támogatás az együttműködéshez – A V5R12 segítségével a vállalat a termék egész életciklusa alatt gondoskodni tud az együttműködéshez szükséges, megfelelő tartalomról. Javítja az információ-cserét a kiterjesztett vállalati csoportok között és elősegíti, hogy a cég gyorsan reagáljon a piaci változásokra. Ennek egyik példája, hogy a 3D-s termékvizualizációs funkciókat és az azokhoz kapcsolódó gyártási adatok (folyamatok és erőforrások) közötti navigációt szabványos webes portálokba integrálja – amilyenek az IBM WebSphere segítségével is létrehozhatók. Háromdimenziós, azonnali együttműködési lehetőséget is tartalmaz, az erre szolgáló IBM Lotus Sametime alkalmazás felhasználásával.
  • Igények és specifikációk – A V5R12 lehetővé teszi a terméktervezés, valamint az igény- és specifikáció-kezelés tökéletesebb összekapcsolását, így a vállalat dinamikusabban tud alkalmazkodni a piaci kereslethez. Magában foglalja például az ImpactXoft szoftvercég forradalmian új funkcionális modellezési technológiájára épülő, specifikáció-vezérelt sajtolt munkadarab modellezést. Fejlett eszközök és a legjobb innovatív módszerek segítségével az elektronikai rendszerszervezés vonatkozásában is előrelépést jelent az igények és funkcionális menedzsment területén.
  • Gyártási erőforrások – A V5R12 egységes munkaterületet biztosít, ami összekapcsolja a termék kialakításához és gyártásához szükséges erőforrások definícióit, és ezzel segíti a cégeket a gyártással kapcsolatos hatékony döntések meghozatalában. Például új képességeket biztosít a gyártás optimális erőforrásainak kiválasztásához és minimálisra csökkenti a szerszámfelhasználás költségeit a maximális újrafelhasználás biztosításával. Egy sor új, bevált szerszámfelhasználási gyakorlattal (PLM Best Practices) járul hozzá az erőforrások szabványosításához és segíti a szerszámgyártókat abban, hogy csökkentsék költségeiket és még több üzletet szerezzenek.
  • További főbb jellemzők – A V5R12 az együttműködési munkaterületeken túl számos, a telepítést megkönnyítő fejlesztést is tartalmaz. Ezek közé tartozik több új termék a kis- és középméretű vállalkozások (KKV) számára, például egy gyors felülettervezést szolgáló eszköz, jobb funkciók a lemezalkatrész-tervezéshez és a továbbfejlesztett CATIA-SMARTEAM integráció. Érdemes megemlíteni néhány fontos üzletág-specifikus funkciót illetve alkalmazást is, mint például az előre definiált életciklus-kezelési módszerek az elektronikai iparban. Javult a régi operációs környezetek adaptálhatósága is a multi-CAD támogatás kiterjesztése, illetve az IBM WebSphere és Microsoft .NET támogatás továbbfejlesztése révén. Végső soron, a V5R12 portfolió olyan PLM-módszerek meghonosítását célozza, amelyek alkalmasak a gyártási folyamat optimalizálására.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle