Connect with us

Kémkedjünk (?) elektronikusan párunk után

Dotkom

Kémkedjünk (?) elektronikusan párunk után

Jogainkba gázoló szolgáltatást nyújt egy amerikai cég, melynek használatával párunk hűségünkről (vagy annak hiányáról) győződhet meg, nem éppen etikus módon…

Magát Lover Spy-nak, azaz Szerelmes Kémnek hívja az a cég, mely a túlságosan féltékeny emberek érzéseire alapozza üzletmenetét. Egy olyan szolgáltatást üzemeltet ugyanis, melynek igénybevételével az ember leellenőrizheti párjának hűségességét (többek között).

Az amerikai vállalkozás ˝terméke˝ első ránézésre semmiben sem különbözik más, hasonló szolgáltatásoktól. Egy elektronikus üdvözletet lehet valakinek küldeni, melyben arról értesítik az áldozatot, hogy valaki gondolt rá; a teljes üzenet elolvasásához pedig meg kell nyitnia a cég webcímét. Eddig nincs is semmi kivetnivaló a dologban, ám amennyiben az áldozat ezt megteszi, a weboldal letölt egy trójai programot számítógépére, melyet kifejezetten kémkedés céljából hoztak létre.

Az öt felhasználós licenc esetén 90 dollárba kerülő szoftver ezek után mindent képes ellenőrizni a felhasználó rendszerében: a leütött billentyűket, begépelt jelszavakat és e-maileket, a lefolytatott csevegéseket is rögzít(het)i; csakúgy, mint a célpont webkamerájának képét, vagy screenshotot a képernyőjéről. Az így megszerzett információkat aztán diszkréten elküldi a Lover Spy szerveréhez, mely továbbítja az adatokat a licencdíjat megfizető személyhez; tiszteletben tartva a megrendelő anonimitását.

Szakértők egybehangzó véleménye szerint a fenti szolgáltatás törvénysértő, ám egyben rámutat egy nagyon fontos irányvonalra is. Az egyre inkább kiterjedő Internet révén mind többen gondolják úgy, hogy kevésbé ˝kiképzett˝ embertársaikat ellenőrizhetik, s a Lover Spy révén ezt már úgy is megteheti valaki, hogy nem is kell túlzottan jártasnak lennie a hackelés tudományában. Nyilvánosan ugyan még nem tettek jogi lépéseket a vállalat szolgáltatása ellen, de az USA-ban ez hamar bekövetkezhet.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom