Connect with us

technokrata

Interware: eljárás a Matáv ellen

Dotkom

Interware: eljárás a Matáv ellen

Hírközlési Döntőbizottsági eljárás a Matáv ellen.

Az Interware Rt. Hírközlési Döntőbizottsági eljárást indított a Matáv Rt. ellen, az általuk előterjesztett Hálózat Hozzáférési Szerződések feltételeinek orvoslására. Az Interware Rt. tárgyalásos úton nem tudott megegyezni a Matáv Rt-vel.

Az Interware Rt. nem tudja elfogadni a Matáv Rt. által ajánlott szerződési feltételeket, amely szerint a Matáv Rt. 14 alapzónára osztja a Budapesti primer körzetet, így a jelenleg még érvényben lévő Előfizetői Szerződés feltételeivel szemben, jelentős többlet kiadásra szeretné kényszeríteni az Internet-szolgáltatókat 2004. január 1-től.

Az Interware Rt. sajnálatosnak tartja azt a tényt, amellyel a jelenleg keveset internetező, kisfelhasználók számára legolcsóbb internetezési forma, a telefonon keresztüli (dial-up) Internet-elérés létjogosultsága veszélybe kerülhet.

A Matáv Rt. ezzel a lépéssel akadályozza a hazai Internet-penetráció további növekedését a Világhálóra csatlakozni vágyó új belépők számára.

Az Interware Rt. elfogadhatatlannak tartja a Matáv Rt. azon törekvését, miszerint az Internet-szolgáltatók számára biztosított díjmegosztási bevételt a Hálózat Hozzáférési Szerződésen keresztül próbálja visszavenni a szolgáltatoktól, így ellehetetlenítve például az ingyenes Internet-hozzáférési szolgáltatásokat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle