Connect with us

technokrata

Toshiba Satellite P15 – Windows XP Media Centerrel

Dotkom

Toshiba Satellite P15 – Windows XP Media Centerrel

A távol-keleti gyártó bejelentette új, Windows XP Media Center operációs rendszerre alapuló két noteszgépét; ezekből először a Satellite P15 S479-est vesézzük ki.

A noteszgép egy 2,8 GHz-es Pentium 4-es processzort foglal magába, így a CPU teljesítményét tekintve nem lesz ok a panaszra. Ezt 512 MB-nyi operatív tár, egészen pontosan PC2700-as DDR SDRAM látja el adatokkal (két darab 256 MB-os modul képében). Szélesképernyős kijelzőjének átlója 15,4 col, mely maximálisan XGA (1280×1024 pixel) felbontást képes megjeleníteni. Az LCD-t egy Nvidia GeForce FX Go5200-as grafikus vezérlő ˝dolgoztatja meg˝, mely saját DDR memóriával (64 MB) rendelkezik.

60 GB-os kapacitással bíró merevlemez került a noteszgépbe, amit egy DVD Multi drive egészít ki (ez CD-k és DVD-k (mínusz szabvány) írására és újraírására egyaránt képes). Integrált Wi-Fi csatlakozással is felszerelték, melynek révén a 802.11a/g szabványokat egyaránt támogatja a notebook.

3 darab 2.0-s USB porttal, egy IEEE 1394 és egy infravörös porttal, valamint egy integrált 10/100 Mbps-os Ethernet csatolóval és egy 56 Kbps-os modemmel is ellátták a Toshiba új hordozható számítógépét. Egy párhuzamos portot is lehet találni a csatlakozók között.

Szoftverek tekintetében (mint ahogy azt már a bevezetőben is említettük) egy Windows XP Media Center Edition 2004-es operációs rendszert kap a vásárló a notebookhoz. Az irodai munkák ellátását a Microsoft Works hivatott szolgálni, a médiák írását pedig a Drag´n drop CD+DVD szoftver valósítja meg. A noteszgép ára 2200 dollár.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle