Connect with us

Hirdetés

technokrata

Symantec Norton Internet Security 2004

Dotkom

Symantec Norton Internet Security 2004

A Symantec a mai napon mutatta be a Norton Internet Security 2004-et, amely az otthon és a kis irodákban PC-t használók számára készült, széles körű Internet- és titkosságvédelmi programcsomag.

A Norton Internet Security 2004 átfogó védelmet a leggyakoribb internetes veszélyforrások ellen, valamint kibővített védelmet ad a kémszoftverekkel és a nemkívánatos e-mailekkel szemben. A szeptember közepén megjelent Norton Internet Security 2004 egyetlen, szorosan integrált programcsomagban egyesíti a Symantec vírusellenes, tűzfal, behatolás-érzékelő, titkosságvédő, levélszemét- és tartalomszűrő megoldásait.

Vírusok és kémszoftverek elleni védelem

A Norton Internet Security 2004 része a kibővített veszélyfelismeréssel rendelkező Norton AntiVirus 2004. Az új eljárás felismeri a feljövőben levő, nem vírusjellegű veszélyforrások közül a kém- és reklámszoftvereket, valamint a billentyűzést naplózó programokat is. A Norton AntiVirus 2004 képes a tömörített állományokban is vírusok után kutatni; a bejövő és a kimenő e-maileket is megvizsgálja, illetve önműködően eltávolítja a vírusokat, a férgeket és a trójai fertőzéseket, továbbá az e-mailek és a közvetlen üzenetek csatolmányaiban megbúvó vírusokat is. A féreg- és parancsállomány-akadályozó eljárások ezenkívül önműködően, vírusazonosító nélkül védenek az ismert és ismeretlen veszélyforrások ellen.

A nemkívánatos e-mailek kiszűrése

A Norton AntiSpam 2004 önműködően ismeri fel és szűri ki a nemkívánatos reklámleveleket, más néven a spamet a felhasználó gépén. A Norton AntiSpam 2004 az összes szabványos POP3 e-mail programmal működik, és önműködően beépül a legújabb Microsoft Outlookba, Outlook Expressbe, illetve Eudora-ba, ahol hatékonyan kiszűri és megsemmisíti a felhasználó bejövő levelei között érkező levélszemetet, többrétegű szűrése pedig minimálisra csökkenti a hamis találatokat.

A vezeték nélküli hálózatot használók védelme

A Norton Personal Firewall 2004-ben megjelenő új eljárás a hordozható gépek felhasználóinak a kapcsolódásra használt hálózattól függetlenül azonnali védelmet nyújt az internetes veszélyforrások ellen. Ha a hordozható gépet egy új, vagy előzőleg elmentett hálózathoz kapcsolják, a Norton Personal Firewall 2004 annak megfelelően átállítja a tűzfal beállításait. Ezen a módon a különböző helyen levő eltérő hálózatokhoz kapcsolódó felhasználók is megfelelő védelemben részesülnek. A tűzfal beállításaihoz az Internet Explorerből van lehetőség hozzáférni.

A Norton Personal Firewall nagyhatású behatolás-érzékelő eljárást használ, így a tűzfal rendszerhatárt védő működése még egy védelmi réteggel bővül. A behatolás-érzékelő rendszer az Internet-forgalom mindenkori tartalmát figyelve önműködően és hatékonyan állítja meg a kívülről érkező támadásokat. Titkosságvédő eljárásával megakadályozható a titkos információk védtelen webhelyekre, vagy e-mailben, Microsoft Office csatolmányban, illetve közvetlenüzenet-szolgáltatáson keresztül történő, felhasználói jóváhagyás nélküli kijutása. A védettséget a Norton Internet Security illetéktelen beavatkozás ellen védett jelszavas védelme is fokozza, amely megakadályozza, hogy akár kézzel, akár egy trójai által ki lehessen kapcsolni a védelmi beállításokat.

A nem helyénvaló webtartalom kirekesztése

A Norton Parental Control megakadályozza a hozzáférést a gyermekek számára nem való hírcsoportokhoz és webhelyekhez; ezzel az elemmel egyedi Internet-elérési jogokat lehet beállítani a PC-t használó minden gyerek és felnőtt számára.

A Symantec önműködő LiveUpdate-je gondoskodik arról, hogy a programcsomag minden eleme aktuális állapotban legyen úgy a védelem, mint az eljárások frissítése szempontjából, és ezáltal a legújabb internetes veszélyforrások ellen is védelmet tudjon biztosítani. A felhasználók kalóz- és hamisított szoftverek elleni védelmét a Norton Internet Security 2004 termékaktiválása biztosítja.

Norton Internet Security 2004 Professional és Norton Personal Firewall 2004

A Norton Internet Security 2004 Professional a Norton Internet Security 2004 összes komponensét tartalmazza, ezenkívül a kis- és otthoni irodai felhasználók, valamint a szakemberek számára további elemeket is tartalmaz. Az adat-helyreállító eljárás megvédi és szükség esetén helyreállítja a véletlen törlés vagy vírusfertőzés következtében sérült fontos alkalmazásokat és file-okat. Az adattakarítás a szükségtelenné vált titkos file-ok minden nyomát eltávolítja.

A webes eszközök az internetezésből visszamaradt, szükségtelenné vált állományok törlésével, illetve a betárcsázós Internet-kapcsolat megszakadásának megakadályozásával segítik elő a termelékenységet. A Norton Internet Security 2004 Professionallal a munkacsoport rendszergazdája bizonyos fajta, a termelékenységet akadályozó webhely-kategóriák elérésének korlátozására többféle felhasználói munkakörnyezetet hozhat létre. A Norton Internet Security 2004 Professional egyetlen licencként, illetve a kis irodák számára 5 és 10 felhasználós csomagként is kapható lesz.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés