Connect with us

technokrata

Egyet fizet, kettőt kap – IDG konferencia a Sulinet Expresszről és az e-önkormányzatról

Dotkom

Egyet fizet, kettőt kap – IDG konferencia a Sulinet Expresszről és az e-önkormányzatról

A konferencián több nagy horderejű bejelentés is történt; a délelőtti előadásokon a Sulinet Expressz, míg a délutáni program során az e-önkormányzatok kialakítása volt a téma.

Nagy fába vágta fejszéjét az IDG, amikor évek óta sikeresen zajló konferenciasorozata aktuális darabjának két különálló témát helyezett a középpontjába. Az ECE Business Centerben tartott konferencia délelőtti előadásain a Sulinet Expresszben szerzett tapasztalataikat osztották meg egymással a részvevők, míg a délutáni program során az e-önkormányzatok kialakítása volt a téma, az EU csatlakozás jegyében.

A témák – súlyuk és aktualitásuk révén – kivételesen nagy tömeget vonzottak a rendezvényre, ami komoly próbatétel elé állította a rendező kiadót. Szerencsére, a szervezők jól vették az akadályt és az IDG konferenciákon már megszokott csúszásokon kívül nem volt említésre méltó fennakadás.

A konferencián több nagy horderejű bejelentés is történt, melyek minden bizonnyal fogunk még hallani az elkövetkező hónapok során.

A Sulinet Expressz program és az AlbaComp közös sikere, hogy a fehérvári cég alig egy éve gyártásba került noteszgépei 25%-ot meghaladó részt hasítottak ki a sulinetes notebook-eladásokból. Az AlbaComp eredetileg 2.000 darab Activa márkájú hordozható számítógépet tervezett idén értékesíteni, amiből már 1.500 már el is kelt. Az iskolakezdés és a karácsonyi bevásárlás még komoly értékesítési lehetőségeket rejtenek magukban, azért a cég valószínűleg jóval túlszárnyalja majd eredeti terveit.

A DTK személyi számítógépek hazai forgalmazója pozitív piaci fejleményekről számolt be. A cég számos önkormányzat és egyetem számára szállít olcsó, márkás PC-ket. Tavaly mindegy 3.000 darab gépet értékesítettek, mellyel néhány százalékos piaci részesedést birtokolnak.

Az újgenerációs tűzfaláról (Zorp) elhíresült BalaBit a konferencián jelentette be akcióját, mely során a közbeszerzésben adott engedményen felül további 10% kedvezményt nyújt az önkormányzatoknak. A cég ingyenes tanácsadással is segít az EU pályázatokon induló önkormányzatoknak.

Szintén az önkormányzatok és a KKV szektor számára lehet kedvező a SUSE új Standard Server névre hallgató szolgáltatáscsomagja. A hardvert, szoftvert és távfelügyeleti szolgáltatást egyaránt tartalmazó csomag teljes megoldást nyújt a kis- és közepes szervezetek hálózati infrastruktúrájára.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom