Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyet fizet, kettőt kap – IDG konferencia a Sulinet Expresszről és az e-önkormányzatról

Dotkom

Egyet fizet, kettőt kap – IDG konferencia a Sulinet Expresszről és az e-önkormányzatról

A konferencián több nagy horderejű bejelentés is történt; a délelőtti előadásokon a Sulinet Expressz, míg a délutáni program során az e-önkormányzatok kialakítása volt a téma.

Nagy fába vágta fejszéjét az IDG, amikor évek óta sikeresen zajló konferenciasorozata aktuális darabjának két különálló témát helyezett a középpontjába. Az ECE Business Centerben tartott konferencia délelőtti előadásain a Sulinet Expresszben szerzett tapasztalataikat osztották meg egymással a részvevők, míg a délutáni program során az e-önkormányzatok kialakítása volt a téma, az EU csatlakozás jegyében.

A témák – súlyuk és aktualitásuk révén – kivételesen nagy tömeget vonzottak a rendezvényre, ami komoly próbatétel elé állította a rendező kiadót. Szerencsére, a szervezők jól vették az akadályt és az IDG konferenciákon már megszokott csúszásokon kívül nem volt említésre méltó fennakadás.

A konferencián több nagy horderejű bejelentés is történt, melyek minden bizonnyal fogunk még hallani az elkövetkező hónapok során.

A Sulinet Expressz program és az AlbaComp közös sikere, hogy a fehérvári cég alig egy éve gyártásba került noteszgépei 25%-ot meghaladó részt hasítottak ki a sulinetes notebook-eladásokból. Az AlbaComp eredetileg 2.000 darab Activa márkájú hordozható számítógépet tervezett idén értékesíteni, amiből már 1.500 már el is kelt. Az iskolakezdés és a karácsonyi bevásárlás még komoly értékesítési lehetőségeket rejtenek magukban, azért a cég valószínűleg jóval túlszárnyalja majd eredeti terveit.

A DTK személyi számítógépek hazai forgalmazója pozitív piaci fejleményekről számolt be. A cég számos önkormányzat és egyetem számára szállít olcsó, márkás PC-ket. Tavaly mindegy 3.000 darab gépet értékesítettek, mellyel néhány százalékos piaci részesedést birtokolnak.

Az újgenerációs tűzfaláról (Zorp) elhíresült BalaBit a konferencián jelentette be akcióját, mely során a közbeszerzésben adott engedményen felül további 10% kedvezményt nyújt az önkormányzatoknak. A cég ingyenes tanácsadással is segít az EU pályázatokon induló önkormányzatoknak.

Szintén az önkormányzatok és a KKV szektor számára lehet kedvező a SUSE új Standard Server névre hallgató szolgáltatáscsomagja. A hardvert, szoftvert és távfelügyeleti szolgáltatást egyaránt tartalmazó csomag teljes megoldást nyújt a kis- és közepes szervezetek hálózati infrastruktúrájára.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés